Spider-Man: Homecoming/Pókember - Hazatérés(2017)

A cikk a "Pókember - Hazatérés" című filmről szól. A film rendezője John Watts, a főszereplők között szerepel Tom Holland, Michael Keaton, Jacob Batalon, Laura Harrier, Jon Favreau, Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Zendaya, Tony Revolori, Angourie Rice, és Donald Glover. Ez egy színes, amerikai ifjúsági szuperhősfilm, ami 133 perc hosszú, és 2017-ben készült.

Voltak olyanok, akik úgy érezték, hogy ez a film a Vasember 4. részének tekinthető. De kijelenthetem, hogy csak egy Tony Stark-jelenet van benne, és nincs benne semmi olyan, amit egy Vasember filmre lehetne jellemző. Néhányan aggódtak amiatt, hogy Tom Holland karaktere, Pókember, a Polgárháborúban túl beszédes volt. De ebben a filmben a karakter méltóan pókerezik. Sokan féltették, hogy a John Hughes-hatás elveszik a filmben. De itt a John Hughes hatás erősen érezhető, és talán ez az egyik, ha nem a legjobb Pókember filmé teszi.

A film sok újítást hozott, például Michael Keaton karakterének átalakításával, hogy jobban illeszkedjen a Marvel univerzumba. Ugyanakkor vannak néhány folytonossági hibák, például Keselyű tevékenységének és Donald Glover karakterének életkorával kapcsolatban. De ezek apró hibák a filmen belül, és nem befolyásolják a film főbb jellemzőit.

A film erős pozitívumai közé tartozik az, hogy Peter Parker valóban fiatal és hétköznapi tinédzser. Nem egy lúzer vagy sírós-hisztis gyerek, és könnyen azonosulhatunk vele. Emellett a film egy olyan korosztálynak is vonzó, akik az '80-as évek tinédzserfilmjeit szerették. A John Hughes-hatás erősen érezhető a filmben, és ez különösen vonzó lehet azoknak, akik szeretik ezeket a klasszikus filmeket.

A film új megközelítést hoz a Pókember történethez, azzal, hogy a főszereplőt a kamaszkor elején mutatja be. Ez frissítő változatosságot hoz a Pókember filmekhez, és lehetőséget ad arra, hogy a karakter mélyebben fejlődjön a későbbi részekben.

A film egyszerre képes az ifjúsági film és a szuperhősfilm elemeket ötvözni, és ez frissítő és izgalmas kombinációt eredményez. A film könnyed és feelgood hangulatával valószínűleg mindenki egyetért, és ezek a film főbb jellemzői.

Azok, akik már unják a világmegmentős szuperhősfilmeket és a CGI-t, találnak majd örömet ebben a filmbe. Ez a film sokkal földhözragadtabb és egyszerűbb, mint a legtöbb Marvel film, és ez egy erőssége.

A film karakterei is jól kidolgozottak, különösen Michael Keaton alakítása, aki az egyik legjobb gonosz karakter az univerzumban. A film továbbá megmutatja, hogy a kisebb történetek is lehetnek izgalmasak és fontosak a nagy univerzumban.

A technikai részletek rendben vannak, bár a zenehasználat kicsit eltér az átlag Marvel filmektől, de ez csak erősíti a John Hughes hatást a filmben.

Végszóként elmondható, hogy ez egy szerethető, nem nagyravágyó film, amely a Marvel univerzumon belül is helyet kapott. Bár nem feltétlenül a legjobb Pókember film, biztosan azoknak tetszik, akik egy könnyed, de szórakoztató szuperhősfilmre vágynak.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4618243891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása