The Adjustment Bureau/Sorsügynökség (2010)

Az élet számos helyzetben kellemetlen meglepetéseket okozhat, amikor nincs felkészülve az ember. Az információhiány időnként előnyös is lehet, például most, amikor Sorsügynökség című filmre invitálnak. Eddig csak a plakáton futó színészekre lehetett számítani, de most csak azok olvassanak tovább, akik kíváncsiak a filmre anélkül, hogy részleteket tudnának a cselekményről.

David Norris (Matt Damon) Brooklyn-ban él és arra törekszik, hogy bizonyítsa, politikusnak is lehet becsületes ember. Politikai pályafutását azonban egy kompromittáló fénykép akadályozza meg, amelyet egy este készítenek róla. Ugyanezen az estén találkozik Elise-szel (Emily Blunt), és úgy érzi, érdemes lenne hosszú távú terveket készíteni vele. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, a szenvedély fellobban, ugyanakkor titkos ügynökök is szerepet kapnak a történetben. A sorsnak saját tervei vannak, és elég nehéz azokat megváltoztatni.

A romantikus cselekményt néhány kis sci-fi elem is fűszerezi, ami a történet hitelességét erősíti, és kiderül, hogy az alapötlet Philip K. Dicktől származik. A film rendezője, George Nolfi korábban olyan sikerfilmeket írt, mint az Ocean's Twelve vagy a Bourne-ultimátum, és most rendezőként is bemutatkozik.

Ha elfogadjuk, hogy ez egy olyan romantikus film, amely a szerelem erejét hangsúlyozza, akkor nem csalódunk. A cselekményben szereplő "mennyei ügynökök" nem erőszakosak, és hasonlítanak azokhoz, akiket korábban Az élet sójában vagy az Angyalok városában láthattunk. Emily és a szinkronban összeillő Matt között működik a kémia, ami miatt még izgulunk is értük. John Toll fényképezése és Thomas Newman zenei munkája hozzáad a film hangulatához, és Nolfi rendezői debütálása végül egy kellemes élménnyel egyenértékű.

A Sorsügynökség számos érdekességet tartogat, például hogy a kávézás sem mindig véletlen, és az hálószoba ajtaját sem érdemes leszerelni. A megoldás a mozikban várja a nézőket!

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1618257039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása