HANNA – MONTANA NÉLKÜL(2010)

Ha érdemes időt tölteni a hétvégén a moziban, akkor a Hanna című akcióthriller az, amire gondolni érdemes, a "Gyilkos természet" alcím segít azoknak, akiknek szükségük van útmutatásra. A történetről Nikita-szerű események szólnak, és nem számít, hogy ismerjük-e az eredeti történetet vagy sem, mert a középpontban egy fiatal, de halálosan képzett lány áll. Hanna éveket töltött apjával Finnországban, és az élet legfontosabb dolgait sajátította el: túlélési képességeket, harcművészeteket, és fegyverkezelést. Az ok, amiért mindezt megtanulta, az az, hogy apja szerint korábbi munkatársai (CIA, FBI és társai) üldözik őket, és ha elkapják őket, akkor rájuk vesznek. Hanna tehetségét a túléléshez a vadonban talált vadászatokkal és még az apja ellen irányuló éjszakai támadásokkal igazolja. Mindazonáltal ez a képzés messze eltér az iskolai érettségihez való felkészüléstől. De hamarosan szükségessé válik a mindent tudó és képzett lány képességei, mert a civilizáció világába kényszerül. Az egész történet két fő vonalon halad: a menekülés és a városi dzsungel motívuma, és mindkettő izgalmasan vezet az egyre feszültebb finálé felé.

Először is, az, ami azonnal feltűnhet, az a film rendezője, Joe Wright, aki eddig leginkább a szórakoztató romantikus drámáiról volt ismert, mint például a "Büszkeség és balítélet" vagy a "Vágy és vezeklés" (emlékezhetünk rá a tengerparti jelenetekről). Így sokan feltehetik a kérdést, hogy vajon képes lesz-e megbirkózni egy akcióthrillerrel, ami nem a szokásos műfaja. A jó hír az, hogy a film teljesen meggyőzően mutatja be az akciókat, és Wright képi megoldásai kifogástalanok. Nem érezhető, hogy ez a műfaj neki idegen lenne. Ezen kívül, Saoirse Ronan remek alakítást nyújt, és már koránál fogva lenyűgöző. A film tempója is megfelelő, és csak egy kis mértékben merül el a túlzottan stilizált karakterek vizuális élvezetében, hogy jól szórakozzunk a filmmel. Tehát egyértelműen ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7418257003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása