Crazy, Stupid, Love./Őrült, dilis, szerelem.(2011)

Az ŐRÜLT, DILIS, SZERELEM című filmről szólva, azt is mondhatnám, hogy hasonlít az Amerikai szépséghez és az Igazából szerelemhez, vagy akár a Szeress, ha tudsz szobatiszta nászához is, ami egy 49 éves majdnem szűz furcsa vonásokkal kiegészítve. Azonban ezt nem teszem, mivel a kis moziban, ahol játszik, nincs semmiféle előzetes elvárás velünk szemben. Sőt, mintha egyfajta spontaneitás lenne jelen, bár ez kétséges, mert a film szépen kidolgozott és előre megtervezett. A rendezőpárosnak az I Love You Philip Morris után az is fontos volt, hogy ne csak a furcsa filmrajongók élvezzék, hanem mindenki.

Mindenesetre mindenki egy érzékeny közönség, mivel nem lehet tudni, mire számíthatunk egy olyan filmtől, amelynek címe ŐRÜLT, DILIS, SZERELEM. Személy szerint én nem vártam túl sok jót, de már az első negyedóra alatt mosolyogtam. Ugyanolyan lelkesedéssel, mint egy romantikus vígjáték rajongója, aki boldogan nézné, ahogy Steve Carell beleakad Julianne Moore hajába, és Ryan Goslinggal próbálja kiszedni belőle azt a gyorsragasztót, amit mondjuk Emma Stone odarakott bosszúból, mert elvette tőle a menyasszonyi csokrot. Azonban itt nincs hasonló bonyodalom a történetben. Amit viszont találunk, az a romantikus, párkapcsolati és családi téma ügyes és hagyományos kezelése olyan színészekkel, akik láthatóan magabiztosan állják a szerepeiket. Ők nem csak sztárok, hanem igazi színészek, és mi elhisszük nekik.

Az illúzió működik, mintha valóban kapcsolódna hozzánk, vagy legalábbis az általunk ismert és átalakított karakterekhez, amikért örömmel fizetünk egy drága mozijegyért. 118 percig újra élvezhetjük azt a varázslatot, amit a filmnézésnek szoktunk becézgetni a szebb világban. Lehet, hogy tévedünk, és most elégedettek vagyunk azzal, hogy elmondhassuk a szomszédoknak: "Nézd, láttunk egy jó filmet! Közben nevettünk. Próbáljátok ki ti is!"

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6618253377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása