The Descendants/Utódok(2011)

Az "Utódok" című filmet Wes Anderson rendezte, és a főszerepekben George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Beau Bridges, és Robert Forster láthatók. Ez egy amerikai vígjáték, amely 115 perc hosszú, és 2011-ben készült. Ajánlott életkor: 12 évesnél idősebbeknek.

Alexander Payne nagy jelentőségű rendező Hollywoodban, mert olyan filmeket készít, amelyek az emberek hétköznapi problémáit mutatják be a Transformers-filmek között. Az utóbbi években Jason Reitman is hasonló utat járt be (például a "Juno" és "Egek ura" filmekkel), és érdekes módon mindkét rendezővel dolgozott együtt George Clooney. Clooney jól érti, mi vonzó az ilyen témákban, és mivel ő is gyakorló rendező, könnyen felismeri a tehetséges kollégákat a környezetében. Bár voltak esélyei az Oscar-díjra, végül csak az adaptált forgatókönyvnek sikerült elnyernie a díjat.

A film története egy hawaii írónő regényéből származik, és ezért a helyszínválasztás és a színes ingek használata is magától adódik. A főszereplő, Matt King (George Clooney), anyagilag jól álló férfi, de csak akkor ébred rá erre, amikor felesége baleset következtében kómába esik. Ekkor kezdődik a zűrzavar, ahol próbálja megfejteni, hogy mi történik vele és a családjával. Azonban lányai nem teszik könnyűvé ezt a helyzetet.

Alexander Payne humorral próbálja feldolgozni ezt az átlagos családi konfliktust, ami a szülői lét velejárója. A film fonalát az örökölt birtok ügylete teszi ki, amely párhuzamot von a hagyományok és a családi hagyományok megőrzése között. A cselekmény nem bővelkedik eredeti helyzetekben, de a turisztikai látványosságok és a folklór zenék hozzájárulnak a film hangulatához.

George Clooney ügyvéd karaktere nem sokkal izgalmasabb, mint a nyugdíjas Warren Schmidt, és mindkét karakternek vannak hiányosságai. A film nem fejti ki eléggé, hogy miért távolodott el Clooney karaktere a feleségétől és a gyerekeitől. Robert Forster remekül alakítja a keserű apóst, és ő mondja ki a legigazabb mondatokat, például amikor közli vejével, hogy nem érdemli meg a lányát. Shailene Woodley friss és színvonalas alakítást nyújt a vadóc nővér szerepében, és valószínűleg nem lesz hiány szerepajánlatokban. Beau Bridgesre valószínűleg a furcsa frizurája miatt fogunk emlékezni, míg a fiatal udvarlója csak a fizikai büntetései miatt lesz elviselhető.

Végső soron az "Utódok" egy kellemes film, de talán túlságosan magasra tettük a lécet a sok dicséret és a rendező színvonalas munkája miatt. A film nem szárnyalt felette, de így is élvezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7218252715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása