We Bought a Zoo/Az igazi kaland(2011)

Az igazi kaland (We bought a Zoo) című filmet Cameron Crowe rendezte, főszereplőként Matt Damon, Scarlett Johansson és Elle Fanning szerepelnek benne. A film egy vígjáték, amely 123 perc hosszú.

Ez egy igaz történet, amely rendkívül bájos. Minden benne van, ami mosolyt csal az arcodra. Egy kislány divatos ruhákban, kis és nagy állatok, kicsi szerelem, egy kis dráma, és egy apa, akit minden nő megirigyelne. Minden lány az ilyen férfit keresi, aki ráadásul még örökbefogadott gyerekekkel is boldogul, mert negyven felett is jobban néz ki, mint az átlag. Nem túl kövér, van haja, és látszik rajta, hogy jó ember, bár nem mindig találja meg a megfelelő szavakat. Talán ez a macsó férfiasság egyik jele.

A magyar valóságban elgondolkodtató, hogy milyen könnyen lehet új életet kezdeni, anélkül, hogy Ázsia felé kellene utazni. Csak egy állatkertet kell venni az embernek a város szélén, és már kész is. Az üzlet megköttetett. Az új élet megkezdődött. Benjamin Mee (Matt Damon) élete teljesen megváltozik, amikor megözvegyül, és csak egy tinédzser fiúval és egy kis lányával marad. Bár a nők sorban állnak, hogy sütivel kínálják meg, apa mégis úgy érzi, hogy idegenül érzi magát, és úgy dönt, hogy új helyre költözik. Az új otthon vásárlása egyből hozza az új élet szagát, még akkor is, ha a tigrisürülékkel együtt. Az igazi kaland az, amikor fogalmad sincs, mibe kezdtél, de azt hiszed, hogy majd valahogy sikerül. Az elején csak 20 másodperc őrült bátorságra van szükség.

A film egy szívmelengető családi mozi, amely mélyebb üzenetet hordoz az elengedésről és az újrakezdésről. Többször is elhangzik a mondat, hogy ha a sors ellened fordul, tovább kell menned. Bármerre is mész, a fájdalom mindig veled lesz, de valahogy újra kisüt a nap, egyszer csak. A könnyeztetős pillanatok sem válnak keserűvé, köszönhetően a hollywoodi csillogásnak. Azonban a valóságban ezek a dolgok sokkal nehezebbek lehetnek, az elengedés, a gyász, az újrakezdés, az egész család dolog - mindez egyedül. Szerencsére Kelly (Scarlett Johansson) segít a beilleszkedésben.

A filmben néhány vicces karakter is felbukkan, és bemutatja a csapatmunka és az összefogás fontosságát. A tinik komplikált érzelmi életét is megjeleníti. Amikor a 14 éves kislány először szembesül azzal, hogy nem minden úgy alakul, ahogy tervezte, az barátom azt mondta, hogy már ebben a korban is nehéz lehet. A fiúk gyakran másképp gondolkodnak, és néha még ők sem tudják, mit akarnak. Ez mindig így van.

A film számomra azt üzente, hogy mindig van remény, és bár az élet néha nehéz, az apró csodák mindig képesek felragyogni az életünkben. Még a legnehezebb időkben is megtörténhet valami váratlanul pozitív, ha csak merünk bátrak lenni. Legyen mindenkivel vidám napja!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9318252683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása