The Woman in Black/A fekete ruhás nő(2012)

A Fekete Ruha viselője (The Woman in Black) című filmet rendezte James Watkins, főszerepben Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds és Janet McTeer. Ez egy 90 perces horrorfilm.

Daniel Radcliffe szép lassan felnőtté vált anélkül, hogy bármilyen gimis feszengést élt volna át. Valójában a gyermekkora pillanatok alatt véget ért a Fekete Ruha viselője első másfél percében. Ahol az elején már öngyilkos szellemek jelennek meg, ott a további másfél órában sem lesz hiány a rémisztgető pillanatokból. Radcliffe teljesítményével nincs semmi gond. Meggyőzően játssza az elgyötört karaktert, aki elvesztette feleségét, és most szellemekkel néz szembe a 19. században, ahol még a kastélyok padlózata is félelmetesen nyikorog. Így karaktere hiteles és valósághű, anélkül, hogy túlzásba vinné.

Az elején még meglepő, hogy a szokásos horrorfilm trükkökkel is lehet fokozni a feszültséget, de körülbelül fél óra után már kissé vontatottnak érezhetjük a cselekményt. A legtöbb időt Radcliffe sötét folyosókon lassan sétálva, pókhálós kamrákban keresgélve és látván képzeletbeli asszony- vagy gyerekkísérteteket tölti. Bár az ilyen váratlan rémületek mindig megdöbbentőek, még ha fel is készül rá az ember, ez a filmi ijesztgetés alapvetően nem hoz sok újat. Így hosszú percekig nem történik valami cselekmény, amely elvinné a történetet. Szerencsére időről időre felbukkan valami váratlan szellemjelenés, ami megtöri a monotonitást. Csak az utolsó félórában gyorsul fel igazán a cselekmény, és válnak világossá a rejtélyek, hogy Radcliffe szembenézzen velük. Habár a film nem lehet mondható sokkolónak, a hangulat megteremtése terén profi munka.

Azonban a film végére marad egy bizonyos hiányérzet, mert a történetet nem tartja össze erős logika vagy ok-okozati összefüggések. Azért készült ez a film, hogy Radcliffe-t kiszabadítsák a Harry Potter szerepből, és ez a küldetés sikeresen teljesült. Most már készen állhat komolyabb kihívásokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6818252615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása