The Angry Birds Movie/Angry Birds – A film(2016)

A "Mérges madarak - A film" című alkotásról szólva, rendezők Fergal Reilly és Clay Kaytis, forgatókönyvíró Jon Vitti, szereplők között találjuk Jason Sudeikis (Nagy Ervin), Josh Gad (Seder Gábor), Peter Dinklage (Láng Balázs) és Bill Hader (Kálloy Molnár Péter). Ez egy élénk és szórakoztató, színes, magyarul beszélő amerikai-finn családi animációs film, amely 97 perc hosszú és 2016-ban jelent meg.

A Rovio Entertainment azt próbálta elérni, hogy az Angry Birds karakterei ne csak a videojátékok világában legyenek ismertek, hanem más termékekkel és eszközökkel is összekapcsolódjanak. Az Angry Birds 2009-es bemutatkozása után a franchise terjedése egyre inkább kiteljesedett, de a verseny a játékiparban folyamatosan növekedett, és fontos volt az alkotóknak, hogy a szereplőik a mozivásznakon is sikeresek legyenek.

Az egyik legmeglepőbb tény, hogy az "Angry Birds" nem csupán egy átlagos franchise-alapú videójáték-adaptáció. A jó humorú és eredeti történetért Jon Vitti felel, aki számos Simpson és Saturday Night Live epizód írójaként már bizonyított. A történetben főszereplőnk, Piros, dühkezelési problémákkal küzd, és egy terápiás csoportban találkozik Chuck-kal (a sárga madárral), Bombával (a robbanó fekete madárral) és Terrence-szel (az óriás piros madárral). A csapatnak be kell bizonyítania rátermettségüket, mert csak ők és egy levitézlett védelmező sas képesek megállítani a szigeten megjelenő látszólag barátságos malacok gonosz terveit. Az epikus csúcspontban persze elkerülhetetlen a zűrzavar és a káosz.

Sajnálatosan a filmnek vannak negatívumai is. Annak ellenére, hogy a történet jól van felépítve, és a játékkarakterek speciális képességeit ügyesen szőtték bele a mesébe, az alapja egy egyszerű videójáték ötleten nyugszik, és ez néha érezhető. Ennek eredményeként a konfliktus nem mindig érződik súlyosnak, és a film lendülete időnként megtörik, unalmassá téve azt. Szerencsére mindig akadnak olyan ötletes poénok, amelyek visszahozzák a színes és zajos világba. A viccek és a pop-kulturális utalások egyaránt célozzák a felnőtt és a gyermek nézőket, bár néha a "felnőtteknek szóló" poénok kissé esetlenül illeszkednek a cselekménybe, mintha véletlenszerűen lennének beleszúrva a filmbe.

Az "Angry Birds" nem csak a cselekményében vicces, hanem a zenék és a szinkronszínészek kiválasztásában is. Sajnálatos módon a magyar nézőknek nincs részük a tapasztalt Saturday Night Live csapat (Jason Sudekis, Bill Hader, Maya Rudolph) színészi teljesítményében. Ugyan Nagy Ervin és Seder Gábor jó választásnak tűnnek, Kálloy Molnár Péter erőltetett vidéki akcentusa zavaró lehet. Nem világos, hogy ez tudatos döntés volt-e vagy csak egy pillanatnyi ötletből fakad, de sajnos ez a humorérzékkel megírt film esetében valóban bosszantó hatást kelt.

Egy esős hétvégére az "Angry Birds" egy jó választás lehet, különösen a 10 év alatti gyermekek számára. Azok számára, akik egy könnyed és érzelmi mélységek nélküli szórakozást keresnek, ez a film biztosan kellemes időtöltést nyújt. Mindazonáltal valószínűleg nem lesz hosszú ideig emlegetett alkotás a mozi világában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9918252611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása