Deadpool(2016)

A film "Deadpool" címmel készült, a rendező Tim Miller volt, és a főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, Andre Tricoteux és T.J. Miller. Ez az amerikai akciófilm 106 perc hosszú és 2016-ban került bemutatásra. (16 éven felülieknek ajánlott)

A kilencvenes évek elején született Deadpool karaktere rövid idő alatt egyik kedvencévé vált a rajongók körében. Végül megvalósult egy teljes értékű mozifilm is, miután egy sikeres tesztvetítés után a 20th Century Fox is rábólintott a projekt finanszírozására. A film reklámkampányában Ryan Reynolds elbűvölő teljesítményt nyújt a főszerepben.

A "Deadpool" film elkészítése hosszú ideje tervezett projekt volt, és a karakter még olyanokat is megelőzött, mint Garfield, Snoopy vagy Spongyabob. Más szuperhős filmek pedig időről időre újra elkezdik vagy összekeverik a karaktereket. Előzőleg már találkozhattunk Deadpool karakterével egy másik filmben, de sajnos akkor még nem kaptunk teljes képet róla, mivel száját betűzés miatt le kellett varrni.

Ryan Reynolds, a Deadpool rajongója azonban többet akart, és erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült létrehozni ezt a filmet. A "Deadpool" egy viszonylag alacsony költségvetésű film volt az akcióhős műfajához képest, elsőfilmes rendezővel, egyszerű cselekménnyel stb. 

De amit valóban különlegessé tesz, az a szenvedély, amit a karakter és a képregény iránt éreznek, valamint a vizuális effektek magas színvonalon való alkalmazása. A film létrejött anélkül, hogy kompromisszumokat kellett volna kötni, mivel nem a hagyományos családi szórakoztatásnak szánták.

Az egész történet felszabadult hangulattal és őszinteséggel árad, és azt mutatja be, amit a Deadpool karakter elbír. A végeredmény egy nagyon szép szerelmi történet lehetne, csak éppen tele van akcióval, vérrel és testnedvvel. Képzeld el, mintha a hírhedten őszinte Dr. House elkezdené az ámokfutást piros latexruhában, egy kard a kezében helyett szike. Wade Wilson, a főszereplő, egy különlegesen képzett katonaként bejárta a világot, és olyan országokban is harcolt, amelyek hivatalosan nem voltak az Egyesült Államok vagy Kanada ellenségei. Mostanában zsoldosként dolgozik, és ha van ideje, akkor a csinos lányok zaklatóit küldi a túlvilágra egy kedves mosollyal cserébe.

Egy zártkörű klubban ismerkedik meg Vanessával (Morena Baccarin), egy csinos társalkodónővel, és rögtön egymásba szeretnek, ahogyan az lenni szokott. Az idill azonban rövid életű, mivel hősünk gyógyíthatatlan betegséget kap, és még az életét is kockára teszi egy kísérlet során, hogy visszanyerje az egészségét, ami az örök élet lehetőségével kecsegteti. Az öngyógyító képesség valóban működik, de mellékhatásként leprát is kapott, amit a kisbetűs részben elfelejtettek megemlíteni.

Deadpool, vagyis a film címében szereplő karakter, a szerelme iránti elkötelezettsége miatt úgy dönt, hogy kideríti, ki hozta rá ezt a sorsot. Egyrészt azért, mert Ajax (Ed Skrein) azt ígérte, hogy segít neki rendbe hozni a dolgokat, másrészt pedig azért, mert a laboratóriumi baleset után eltűnt.

Az utcán egy kapucnis felsőben feltűnő szuperhős keresi fel régi barátját, Cserkészt (T.J. Miller), majd összeköltözik egy afroamerikai idős hölggyel, akit Vak Al néven ismernek, és nem zavarja, hogy a szeme ragyás. Deadpoolt az X-Men is meg akarja szerezni magának, Kolosszus (Stefan Capicic) és Negaszonikus Tini Torpedó (Brianna Hildebrand) pedig arra készülnek, hogy magukkal vigyék egy repülőgépen a kastélyukba. Azonban itt kell viselkednie, ami nem éppen erőssége, és a piros latexruháját sem hordhatja többet.

A film azzal kezdődik, hogy Deadpool és Ajax végre szembenéznek egymással egy taxi üldözés közben. Azután időben visszamegyünk a cselekményben, majd ismét visszatérünk ehhez a pontig. Azonban az első találkozásuk az elhalasztásra kerül, mivel a gonosz brit karakter elmenekül. A történet végigkíséri Deadpool és

Ajax párharcát, és közben Vanessát is elrabolják. A végső csata során az Angel Dust (Gina Carano) nevű kemény csaj is bekapcsolódik az eseményekbe. A film tele van poénokkal, és számos utalást tartalmaz más filmekre, képregényekre és szuperhősökre. Deadpool olyan dolgokat mond ki, amiket mások nem mernek, és bár ő egy brutális gyilkos, az iránta érzett szerelme miatt nem lehet őt utálni.

Ez egy őszinte és kompromisszumoktól mentes film, amit minden szuperhős irigyelne, mivel bárcsak ők is ilyenek lehetnének. Még ha sok életet mentenek is, és győznek a gonosz felett, sokan mégsem lennének elég bátrak hozzá. A szinkronhangok is jók, bár visszafogottabbak, mint az eredeti, így érdemes kivárni a film végét. Természetesen Stan Lee is szerepel egy cameo-jelenetben, és tudni kell, hogy lesz folytatás is a történetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7418252605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása