The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water/SpongyaBob: Ki a vízből!(2014)

SpongyaBob: Jöjjetek a vízből! (The SpongeBob Movie: Sponge Out of water) című film Paul Tibbit rendezésében, melyben szerepelnek: Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Antonio Banderas, Rodger Bumpass. Ez egy amerikai családi animációs alkotás, ami 93 perc hosszú és 2014-ben készült (6).

SpongyaBob és társai visszatértek a mozivászonra, hogy visszaszerezzék a híres herkentyűburger titkos receptjét a gonosz kalózkapitánytól. Előző filmjük csak lemezen jelent meg nálunk, ami sajnálatos. Most, 10 évvel később, megérkezett a folytatás 3D-ben, gazdag zöld háttérrel, amit mi nem láthatunk, és egy élő Antonio Banderasszal.

Kezdetben nem értettem, miért ilyen fontos SpongyaBob világa. Azután rájöttem, hogy Stephen Hillenburg a tengerbiológia és a rajzfilmek szerelmese volt egyaránt. Az iskolásfiú kinézetű tengeri szivacs 1999 óta olyan ikonikus lett Amerikában, mint a nemzeti lobogó vagy Miley Cyrus.

A Nickelodeon csatornán a Fecsegő Tipegőkkel párhuzamosan futott, majd felülmúlta azt.
Amikor az érdeklődés enyhülni kezdett iránta, híres sztárok szolgáltatták a hangjukat, és egy piros úszónadrágos, szőrös mellkasú fickóval készült film 2004-ben (a Spongyabob – A mozifilm itthon csak DVD-n jelent meg 2005 elején). És most itt a következő epizód. Hőseink 3D-ben térnek vissza, és igen, a célközönség egyre fiatalabb, érdekes lesz megnézni, mikor fognak szemüvegeket viselni a Baby TV nézői.

A történet szerint a gonosz Burgerszakáll (Antonio Banderas) ellopja a herkentyűburger titkos receptjét, ami katasztrofális következményekhez vezet a tenger mélyén. SpongyaBobnak és ősi riválisának, Planktonnak össze kell fognia, hogy visszaszerezzék a receptet. BurgerSzakáll, ha nem jön SpongyaBobhoz, akkor SpongyaBob megy hozzá, innen is ered a filmcím második része.

Hogy ez a kaland ne vezessen idő előtt kiszáradáshoz és hogy méltó ellenfeleik legyenek a kalózkapitánynak, egy ismert Bubi nevű delfin szuperhősökké varázsolja őket, akiknek képességei első pillantásra talán furcsának tűnnek. Sajnos csak az utolsó 20 percben kerülnek vízbe, de itt nagyon jól érvényesülnek. Azon kívül, hogy a kezdőjelenet és ez a rész kiemelkedően élvezetes 3D-ben, a többi részben nem igazán látom a 3D értelmét. De ha már felvettem a szemüvegem, hagyom rajtam. Antonio Banderas, aki az autóját beszélgetéssel vezeti, most parfümöt reklámoz és rágóval utazik a filmben. Van egy jelenet, amelyben csak a feje látszik ki a homokból, és a hatalmas arcszőrzetével csak a szemeivel tud kommunikálni, mégis sokkal kifejezőbb és szerethetőbb, mint Johnny Depp a Karib-tenger kalózaiban.

A rajzfilmsorozat sikere számos dolognak köszönhető, többek között annak, hogy képes egyaránt szórakoztatni a gyerekeket és a felnőtteket. A vicces, bárgyú karakterek mellett sok zenés és filmes utalás, valamint mélyebb gondolatok is megtalálhatók benne. Azonban fontos megjegyezni, hogy a SpongyaBob: Ki a vízből! nem egy tipikus családi film.

Az első öt perc után úgy éreztem magam, mintha az Edda a Kör közepén állok koncertjére kerültem volna, csak most nem az öngyújtók, hanem az okostelefonok képernyői világítottak. Mondjuk ki, ez az alkotás inkább a fiatal felnőtteknek szól, és olyan szülőknek, akik nem aggódnak túlságosan, ha a gyerekük ezt választja otthon. Akik szeretik a rajzfilmsorozatot, azok biztosan kedvelni fogják ezt is, és bár új rajongókat is szerezhet, elsősorban a következő generáció számára szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5318252587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása