Big Hero 6/Hős6os(2014)

A Hős6os okosan van bemutatva a közönségnek. Első ránézésre egy tipikus animációs gyerekfilmnek tűnik, de a Wall-E és a Bosszúállók sikerének fényében a Disney képes volt egy remek alkotást létrehozni.

A film eredeti története egy Marvel képregény adaptációja. Japán is szeretett volna egy olyan csapatot, mint a kanadai Alpha Flight, így megszületett a Hős6os. A csapat vezetője eredetileg Ezüst Szamuráj volt, akit a Farkas filmből ismerhettünk meg, mint Logan egyik legveszélyesebb ellenfelét. Azonban a Marvel univerzum terjedelme miatt új alapokra helyezték a történetet.

A csapat egy későbbi változatát megtartották, és egy párhuzamos univerzumba helyezték, ahol San Francisco-t egy japán bevándorlók által épített robotika segítségével újjáépítették. Ennek következtében a város új nevet kapott, San Fransokyo. A főszereplők között találjuk Hiro Hamadát és testvérét, Tadashit, akik különböző elképzeléseket próbálnak megvalósítani a tudásuk felhasználásával.

A történet ügyesen van felépítve, és bár ismerős elemeket tartalmaz, mégis magával ragad. A humor és a veszteségek árnyalatokban gazdag bemutatása ritka a gyerekfilmekben. Baymax, a kedves robot, humoros pillanatokat teremt, míg Hiro kamaszkori problémákkal is szembesül.

A főgonosz, aki kabuki maszkban bukkan fel, emlékeztet Korra-legendája stílusára. A cselekmény és a karakterek motivációi egyszerűek, így könnyen követhetőek a fiatalabb nézők számára.

A mellékszereplők és barátok karakterfejlesztése sajnos nem túl részletes. Hiro és Tadashi életének csak néhány részletét ismerhetjük meg. Fred, a Jay-hez hasonló figura, szórakoztató, és a múltja adja a film egyik poénját.

A film elején erőteljesen építkezik, de később a szereplők könnyen leküzdik a nehézségeket és dramaturgiai elemeket, hasonlóan egy videójátékhoz. Ennek ellenére a film lendületét megőrzi.

Mint minden Marvel filmnél, itt is érdemes a stáblista után maradni, bár nem kapunk összekötő jelenetet a további filmekhez, azért érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr518252583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása