Turbo/Turbó(2013)

A film "Turbó" címmel, David Soren rendezésében, olyan színészekkel, mint Ryan Reynolds, Paul Giamatti és Michael Peña, készült. Ez egy amerikai animációs vígjáték, ami 96 perc hosszú és 2013-ban került bemutatásra.

A versenyszabályzat nem tartalmazza, hogy egy csiga ne vehetne részt az Indy 500 versenyen. Azonban a film megtekintése után a szervezők hajlandók változtatni ezen.

A történet középpontjában Roger, a vakond áll, aki álmodik arról, hogy a Vadnyugaton a legjobb mesterlövész lesz. Bár a film a lehetőségek széles tárházát kínálja, de valójában Theo, egy kertben élő csiga történetét követjük. Ez a kert egyfajta paradicsom a csigák számára, hiszen itt szó szerint paradicsomi körülmények között élnek, paradicsomot gyűjtenek egész nap. Theo azonban ennél többre vágyik, és esténként autóversenyeket néz a garázsban, képzeletében bajnokként versenyezve. Egy véletlen baleset következtében dinitrogén-oxid kerül a szervezetébe, amit viccesnek is tekinthetnénk, hiszen ismert kéjgázként, de Theora számára ez a vegyület új lendületet ad, és szinte a belső égésű motorokkal vetekszik a sebesség terén. Ráadásul a dinitrogén-oxidnak üvegházhatása is van, ami hozzájárul a globális felmelegedéshez. Theo, aki most már Turbóként ismert, úgy dönt, hogy elhagyja a kertet, és barátaival együtt Indianapolisba indul, hogy megnyerje az Indy 500 versenyt.

A DreamWorks animációs stúdió ismert az állandó elemekről, amelyekkel rendelkeznek. A filmnek van egy szimpatikus főszereplője, akivel a néző könnyedén azonosulhat, tartalmaz erkölcsi üzenetet, és a végén a fiatalok erősödve, tanulva hagyják el a mozikat. A gonosz karakter is megjelenik, aki itt francia (vagy kanadai) akcentussal beszél, valamint a rajzolt emberi karakterek is jelen vannak. A film természetesen izgalmas és gyors jeleneteket tartalmaz, és a technikai részletek, mint a szőr, bőr, eső, fű, fa, fény, árnyék, tűz, víz, mind magas színvonalon vannak megvalósítva, hogy lekörözzék a versenytársakat. Ugyanakkor, az eredetiség és a humor kicsit hiányzik a filmből. A történet nem igazán eredeti, és a magyar szinkronszínészek sem képesek csodát tenni.

A moziból kijövet felmerül bennem a kérdés, hogy miért nem próbálta Guy Gagné legalább egyszer Turbót egy forró vízforralóban "megfőzni," ami lehetett volna a legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljon tőle. Ezt vajon tényleg megtehette volna?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9118252557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása