A szenvedély királya(2013)

"A szenvedély királya" című film bemutatja Paul Raymond életét. Paul Raymond eredetileg Geoffrey Anthony Quinn néven született, de 22 évesen nevet váltott és gondolatolvasással kezdett foglalkozni. Korán rájött, hogy a nők szép ruháitól izgatódnak, míg a férfiakat az ilyen ruhák hiánya vonzza. 1958-ban megnyitotta az Egyesült Királyság első sztriptízbárját, amit továbbiak követtek, majd 1971-ben megvette a "Men Only" férfimagazint. Bár a hatóságok igyekeztek az erkölcsi aggodalmakat kivédeni, Raymond vagyonát folyamatosan növelte. Szerette a luxust, a drága holmikat, és nemcsak nőkbe, hanem ingatlanokba is fektette pénzét. Életében a "Soho királya" címet is kiérdemelte. Halálakor 2008-ban 650 millió fontos vagyonnal rendelkezett, amit örökösei örököltek. Unokái, India Rose és Fawn James, a Soho Estaten keresztül sok ingatlan fölött rendelkeztek, és a Paul Raymond Publishing kiadja Nagy-Britannia legnépszerűbb férfimagazinjait. India Rose mindössze 21 évesen a legfiatalabb a 1000 leggazdagabb brit között. Vagyonuk pedig még a királynő magánvagyona fölé emelkedik.

A "A szenvedély királya" című film egy szomorú esemény, a 1992-es drogtúladagolás miatt elhunyt lánya, Debbie temetésével kezdi. A temetés után visszaemlékezések és archív felvételek jelennek meg. Raymond kerülte a médiafigyelmet, de érdeklődést keltett a jóléte és életstílusa. Az éjszakai élet, a pénz, a csinos lányok, az alkohol és a drog hatása nyomot hagyott az életén. A film a külső szemlélőpontot tartja meg, nem enged betekintést Raymond gondolataiba és érzelmeibe. Steve Coogan hiteles alakítást nyújt, de nem enged beközelíteni hozzá, hogy megkedveljük vagy megutáljuk. Nem érthetjük meg vagy irigyelhetjük a vagyonát, sikereit, ugyanúgy, mint nem érezhetjük sajnálatát a sorscsapások és tragédiák miatt. A film olyan, mintha egy stáb évtizedeken át követte volna Raymondot, és ebből egy "Paul Raymond legjobb pillanatai" összeállítás készült volna anélkül, hogy valódi interakciók történtek volna. A forgatókönyvíró Matt Greenhalgh korábbi munkái jobban bemutatták John Lennon és Ian Curtis karaktereit, ezért Winterbottom és Coogan negyedik közös projektje nem éri el ugyanazt a színvonalat. A film mégis érdemes a zene, a jelmezek, a díszletek és a főszereplő alakítása miatt. A nők pedig gyönyörűek a saját bőrükben, pucéran.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7918250825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása