Laggies/Későnérők(2014)

A Későnérők (Laggies) című amerikai romantikus vígjátékot Lynn Shelton rendezte 2014-ben, és a főszereplők között szerepel Keira Knightley, Chloe Moretz és Sam Rockwell. A film 99 perces és a cselekménye a későnérők társadalmi csoportját mutatja be.

Egyik karakter a filmben, Bill Murray alakításában, megosztó embertípusokról beszél, és ezen alapulva sokan osztják különféle csoportokra az embereket. Az én nagyapám például a "normális embereket" és a "horgászokat" különböztette meg, de mások más szempontok alapján is szétválaszthatják az embereket. Ezek közé tartozik az is, hogy Keira Knightley színésznőről eltérő vélemények léteznek. Van, aki úgy gondolja, hogy rossz színésznő, és van, aki szerint nem játssza el olyan béna pofákat, amiket Jim Carrey 1995-ben mutatott be egy filmjében.

Az lenyűgöző, hogy Keira Knightley, aki még mindig csak 29 éves, már számos különböző szerepben bizonyított, a Star Wars-tól kezdve egészen az Anna Karenináig. Bár romantikus vígjátékokban való szereplése ritkább, most ismét egy ilyen filmben játszik. A Későnérőkben egy olyan fiatal nőt alakít, akit megkérnek a kezéért, de ő teljesen zavarba jön ettől, és véletlenül egy gimnazista lányhoz menekül. A cselekmény szerint, ahogyan azt a romantikus vígjátékok szokták, kusza helyzetek kezdenek kialakulni.

Azonban a film rendezője, Lynn Shelton munkája nem találkozik mindenki elismerésével három ok miatt. Először is, a karakterek, Chloe Moretz figurájától eltekintve, unszimpatikusak, egoisták és bipolárisak. Másodszor, a film hiányzik egy komolyabb konfliktustól, és nem értjük meg teljesen, miért menekül a főszereplő a házasság elől. És itt jutunk el a harmadik és legnagyobb problémához.

A probléma nem Keira Knightley külsőjével van, hanem azzal, hogy folyamatosan hülye grimaszokat vág a filmjeiben, ami nehezen értelmezhető. Ha egyszer lesz rá időm, létrehozok egy samplót ezekből a grimaszokból, amiket a Későnérőkben láthatunk. Ezek tovább rontják egy már így is kritikán aluli filmet. De még van remény, mert Knightley egy másik filmjében, a Kódjátszmában, színészként hibátlan és visszafogott alakítást nyújt.

Steve-O.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9918247677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása