Hail, Caesar!/Ave, Cézár!(2016)

Ave, Cézár! című filmet a Coen testvérek készítették, a főszerepekben Josh Brolin, George Clooney, Channing Tatum, Scarlett Johansson és Tilda Swinton. Ez egy élénk amerikai-angol vígjáték, mely 2016-ban került bemutatásra, színesben és magyar szinkronnal. A film hossza 105 perc.

A Coen testvérek minden új filmje méltán vonzza magára a figyelmet, hiszen már több eredeti és különleges hollywoodi alkotással is bizonyítottak. Nemcsak saját forgatókönyveikkel és rendezéseikkel szereztek díjakat, de színészeik is gyakran Oscar-díjat vagy jelölést kaptak (Frances McDormand, Javier Bardem, Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Michael Lerner), és felejthetetlen alakításokat nyújtottak. Nem meglepő, hogy szinte minden színész örömmel dolgozik velük: ahogy Channing Tatum megjegyezte, ha valaki nem éppen ostoba, azonnal igent mond, ha a Coen testvérek hívják.

Azonban a filmek, melyek tele vannak hírességekkel, általában nem aratnak túl nagy sikert, és sajnos az Ave, Cézár! sem kivétel erre. A nagy nevek pillanatokra vagy rövid epizódokra bukkannak fel, és ennek következtében a film elveszti egységét. A néző idővel csak arra vár, hogy újabb ismert arcokat fedezzen fel, miközben a történet háttérbe szorul. Sajnálatos módon ez a film sem tört meg ebből a mintából.

A történet Eddie Mannix (Josh Brolin) életét mutatja be, aki egy hollywoodi "problémamegoldó". Naponta számtalan problémát kell megoldania, mint például egy sztár elrablása, egy másik sztár terhessége, melynek apja tagadja a gyermeket, vagy egy rendező, aki panaszkodik egy tehetségtelen színész miatt. Emellett az újságírók is folyamatosan rajta tartják a szemüket, és a karrierjével is döntéseket kell hoznia. A film a régi hollywoodi stúdiórendszer világába kalauzol el minket, de ez a korszak csak időnként bontakozik ki a szövevényes történetek között.

George Clooney mellett még Ralph Fiennes, Scarlett Johansson és Tilda Swinton is szerepel a filmben, és mind megbízható alakítást nyújtanak, bár néha csak rövid jelenetek erejéig tűnnek fel. Azonban zavaró, hogy Jonah Hill tehetségét csak rövid időre használják ki a filmben. Kellemes meglepetés Alden Ehrenreich alakítása, aki a cowboy-színészt játssza, és jelenléte frissességet visz a filmbe. Talán érdekesebb lett volna az ő történetét követni és a karakterére összpontosítani. Ehelyett kapunk egy időnként vicces "gúnyiratot" az ötvenes évek Hollywoodjáról, de a film nyilvánvalóan nem veszi komolyan, és mint paródia is gyenge. A szereplők és jelenetek nincsenek túlzottan elcsavarva, és csak néha érezzük az iróniát.

A Coen testvéreknek valószínűleg kihívást jelentett a különböző műfajokat felvonultató betétek elkészítése, mint a western, a történelmi film, a táncos-éneklős vígjáték (Channing Tatum sztepptánca emlékezetes), medencés koreográfia és kosztümös dráma. Bár ezek a szakmai bravúrok érdekesek lehetnek, sajnos lassítják a film belső ritmusát és megtörik az elbeszélést. Összességében a film valahol elveszti az egyensúlyát.

Az Ave, Cézár! még mindig szórakoztató, időnként szellemes párbeszédekkel, és nem túl hosszú, hogy unalmassá váljon. Azonban sajnos nem ér fel a Coen testvérek korábbi mesterműveihez, mint a "Nem vénnek való vidék" vagy a "Fargo".

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3218244097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása