Batman: A sötét lovag visszatér, 1. rész (2012)

A Batman film (The Batman) Matt Reeves rendezésében és forgatókönyvében egy remek példa arra, hogy a jó képregény-adaptációk nem csak hűek az eredeti anyaghoz, hanem mernek újítani is. Reeves újragondolta a Batman-mítoszt, tisztelettel az örökség iránt. Nem akarta felülírni korábbi Batman-filmeket, hanem ötvözte azokat az elemeket, amik a karakter történeteit izgalmassá teszik, és belecsempészte a filmbe David Fincher Hetedikjének és Ridley Scott Szárnyas fejvadászának atmoszféráját. A végeredmény lenyűgöző és felejthetetlen moziélmény, amit mindenkinek nagyvásznon kell látnia.

Reeves Batmanje nem csak egy egyszerű szuperhős, hanem Gotham városa reménye és köpenyes igazságosztója. A karakter hű marad az eredeti elképzelésekhez, miközben új mélységeket és rétegeket ad hozzá.

A Batman karakter már több mint 85 éves múltra tekint vissza, és sokféle inkarnációt megélt. Reeves azonban merész koncepcióval állt elő, egy neo-noir pszichothrillerrel a középpontban, amelyben Gotham városa sötét és korrupt, és csak egy ilyen törvényen kívüli hős képes felvenni a harcot a bűn uralmával.

A történet kezdetén egy brutális gyilkosságsorozat rázza meg Gotham City-t, és Batman (Robert Pattinson) nekifog a nyomozásnak. Azonban nem mindenki bízik benne, ami megnehezíti a dolgát. A gyilkos egy makacs és zseniális maniákus, Rébuszként ismert (Paul Dano), aki a város korrupcióját akarja leleplezni. Selina Kyle (Zoë Kravitz) is a nyomozásba keveredik, és együtt próbálják megfejteni a rejtélyeket, miközben egyre több titok derül fel.

A film egy háromórás lélektani utazás, amely izgalmas, szépen filmezett képregényadaptáció. A látvány lenyűgöző, a hangulat sötét és komor, és a színészi alakítások kiválóak. Robert Pattinson remekül alakítja Batman karakterét, Zoë Kravitz pedig tökéletes kiegészítője a sztorinak. A gonosz karakterek is erősek, bár néhányuknak kevesebb képernyőidő jut.

Összességében Matt Reeves rendezése megugrotta a várakozásokat, és egy fantasztikus Batman-filmet hozott létre. A film frissíti a Batman-mítoszt, és emlékeztet bennünket arra, hogy a bosszú sosem megoldás. Egy kiváló moziélmény, amit mindenkinek látnia kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5618237955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása