65 (2023)

A 65 című filmről szóló kritika arról beszél, hogy a film címe hosszabb lehetne, mivel a cím alapján nem lehet megjósolni, hogy miről is van szó. A sci-fi művet egy túlélőhorror és családi vígjáték keresztezésének tekinti, de úgy véli, hogy a film minden perce unalmas és fantáziátlan.

Az író kételyeit fejezi ki Adam Driver részvételével kapcsolatban, és azt találgatja, mi lehetett a motivációja a színésznek a filmhez. Lehet, hogy azért vállalta el a szerepet, mert szeretett volna újra fegyverrel hadonászni a leszerelt tengerészgyalogos szerepében, vagy mert apaként szeretett volna egy olyan filmben szerepelni, ahol atyai képességeit mutathatja be. Azonban a kritikus úgy érzi, hogy Driver nem fogja visszanézni a filmjét, és soha nem látja majd, mennyire rossz volt a teljesen következetlen rendezői utasítások miatt.

A kritika kritikus szemmel vizsgálja a film forgatókönyvét, és azt találja, hogy olyan klisékből építkezik, amit akár egy középiskolás diák is összerakhatott volna. A cselekményt egy anyuka dobta össze romantikus és családcentrikus elemekkel, majd humorral próbálta feloldani a stílusbeli ellentéteket. A film létrejötte egyáltalán nem profi módon történt, és a kritikusnak kétségei vannak afelől, hogy miről is szól a film.

A film bevezetése egy idegen bolygón játszódik, ahol a főszereplő, Mills és családja beszélget. A cselekményből kiderül, hogy Mills két évre el kell utaznia egy bolygóközi küldetésre, és ezalatt az idő alatt nem láthatja a családját. A kritikus szerint a párbeszédek demagógok és didaktikusak, és a film már az elején unalmasnak tűnik.

A kritikus úgy érzi, hogy a film egy tucatszám gyártott lövöldözős sci-fi akciójátékok színvonalával vetekszik, de ráadásul sok pénzt költöttek rá, és van benne egy A-listás sztárszínész is. A film célcsoportjának figyelmen kívül hagyását is kifogásolja, és azt találja, hogy a film két műfaj közötti zavaros káoszban vergődik.

A kritika kritizálja a film író-rendezőpárosát, Becket és Woodst, akik korábban a "Hang nélkül" című filmekkel szerezték a nevüket. Azonban úgy véli, hogy ezek a rendezők nem rendelkeznek tehetséggel, és a "Hang nélkül" sikeréért sem nekik van az érdem. A film hangulat nélküli túlélőhorror és gyenge családi történet kombinációja, és messze elmarad azoktól a filmektől, amelyek képesek izgalmas sci-fi műfajt könnyedebb, családbarát formulával összehozni.

Végül a kritika megjegyzi, hogy bár vannak néhány érdekes pillanatok a filmben, azok teljesen elvésznek a klisék és erőltetett ötletek között. A kritikus úgy érzi, hogy a film nézése nem kellemes élmény, és reméli, hogy a jövőben olyan filmeket fognak készíteni, amelyek jobban kombinálják az izgalmas sci-fi-t a könnyedebb családi szórakozással.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1518237469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2023.11.20. 17:26:43

Borzalmas volt, olyan rossz, hogy bár nem olyan régen láttam, már alig emlékszem belőle valamire. Teljesen érdektelen sztori, épp csak ott lévő "főhős", egyáltalán semmi újdonság semmilyen összetevőjében a filmnek nem volt.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása