One Chance/A hang ereje(2013)

A hang ereje (One Chance) című angol-amerikai életrajzi filmet David Frankel rendezte 2013-ban. A főszerepekben James Corden, Alexandra Roach, Julie Walters, Colm Meaney, Mackenzie Crook láthatók. A film 103 perces és 12 éven felülieknek ajánlott.

Eddig már több mint 121 millió ember látta, hogyan áll ki a színpadra a 37 éves, kissé túlsúlyos, félénk férfi, akinek fogai sem tökéletesek, és előadja a Nessun Dorma-t a brit tehetségkutató műsorban, csak azért, mert ez a legnehezebb kihívásnak tűnt számára. Paul Potts története olyan, mintha egy meseből származna, így nem meglepő, hogy filmet készítettek belőle.

David Frankel neve már ismert a filmiparban, és a készítők nem vállaltak nagy kockázatot a filmmel, így nehéz lenne bírálni őket érte. A történet végeredménye szinte mindenki számára ismert, és aki a részletekre kíváncsi, az bulvársajtóból bőven informálódhat. Az is egyértelmű, hogy Paul Potts nem az utolsó pillanatban kezdett el énektanulni a válogató előtt, ugyanakkor a szerénységének mélyebb okai vannak.

Az történet lényegében egy mese. A fiatal mobiltelefon-árus egy álomszerű utazásra indul, hogy Velencébe érkezzen, és szembenézzen a gonosz Pavarotti kihívásával, de útközben számos akadállyal kell megküzdenie, például biciklilánc, vascső, vakbélgyulladás, pajzsmirigy problémák, bordatörés és hasonlók. Az ellenfelek mindig örömmel fogadják botlásait, és sokan kétkednek zenei tehetségében, még az apja is egy "rendes" munkát szeretne neki. De Paul mindig feláll, és eltökéltsége sokakban elismerést vált ki. Barátokat, támogatókat talál, és még az igazi szerelem is rátalál. A film eredeti címe One Chance, ugyanezt láthatjuk Paul Potts első lemezének borítóján. Az élet azonban több lehetőséget kínál számára, és annak ellenére, hogy számos kudarc éri, az édesanyja, szerelme, főnöke és az amatőr operatársulat tagjai mindvégig hűek maradnak hozzá. Amikor elkezdi hinni saját képességeiben, akkor válik igazán esélyessé a sikerre, és elég bátorsága van ahhoz, hogy a zsűri és a nagyközönség elé lépjen a Britain’s Got Talent színpadán. Ez valószínűleg az utolsó lehetősége az életében a nagy áttörésre.

Nem meglepő módon a film működik, mert mesébe illő. A szereplők, a helyszínek és a cselekmény mind egy idealizált, jóízlés határain belül meghúzódó világban játszódnak. A nézők szurkolnak a már híressé és gazdaggá vált operaénekesnek, akit James Corden nagyon kedvesen és szimpatikusan alakít. Julie Walters és Colm Meany a szülői szerepükben, valamint Mackenzie Crook a mobiltelefon-üzlet vezetőjeként is remekelnek. Alexandra Roach, aki a barátnőt és későbbi feleséget alakítja, méltó partner Cordennek, és reméljük, még sokszor láthatjuk őt a vásznon. A Hang Ereje vicces, szórakoztató és bájos film, amit minden rajongónak érdemes megnéznie, de kiváló választás lehet egy csajos esti programhoz vagy egy első randihoz is. A film egyik producere Simon Cowell, aki előkészítette Susan Boyle-t a sikeres szereplésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6018249431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása