Cinderella/Hamupipőke(2015)

Hamupipőke (Cinderella) című amerikai családi kalandfilmet Kenneth Branagh rendezte, a főszerepekben Lily James, Cate Blanchett, Hollyday Grainger és Sophie McShera. A film 2015-ben került bemutatásra és 112 perc hosszú. A rendező, aki nemzetközileg ismert, hű maradt a jól ismert sztorihoz, aminek eredményeként a film meglepően jó lett.

A Grimm testvérek története széles körben ismert, de ez az élőszereplős Disney adaptáció inkább Charles Perrault mese alapján készült. E változat kevésbé borzalmas elemekkel és helyette olyan szép motívumokkal büszkélkedhet, mint a tökhintó és a tündér keresztanya.

Az utóbbi időkben sok élőszereplős Disney adaptáció készült, de Kenneth Branagh, aki mindig ambiciózus projektekhez nyúl, most meglepően hű maradt az eredetihez. A Shakespeare-t magába szívó brit rendező számára úgy tűnik, jól működött ez a Disney téma, így furcsa, hogy csak most vállalkozott rá. Cinderellát tisztelettel és hűséggel dolgozta fel, de mégis valahogy frissnek és kellemesnek érződik. A film nem tartalmazza azokat a zavaró elemeket, amik néha a Disney filmekben előfordulnak.

A történet ismerős, de élvezhető, a szereplők szimpatikusak és okosak, a látvány lenyűgöző, de nem túlzottan díszes, és a zene és az éneklés is illeszkedik a történetbe anélkül, hogy tolakodó lenne. Az egyetlen kisebb probléma az, hogy a két főszereplő (Lily James és Richard Madden) szemöldökharca néha kicsit túlzottnak tűnik. Kenneth Branagh finom érzékkel kezelte a történetet, és a gonosz mostoha (Cate Blanchett) és a tündér keresztanya (Helena Bonham Carter) alakítása teszi emlékezetessé a filmet. Mintha az egész történet az előbbi motivációján keresztül bontakozna ki. Cate Blanchett karaktere két házasságát veszítette el gyors egymásutánban, és most vidéken kell élnie. A kisegítő személyzetétől is meg kell válnia, és mostohalányainak megfelelő férjet kell találnia. Ezek után nem meglepő, hogy minden frusztrációját Hamupipőke iránt éli ki, akihez valójában semmi köze, ráadásul Hamupipőke még okos és szép is.

A film a megjelölt korosztályon túl is ajánlott, de a majdnem kétórás játékidő miatt csak jól nevelt kisiskolásokat vigyünk magunkkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1818245449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása