Insurgent/A beavatott-sorozat: A lázadó(2015)

A Beavatott-sorozat címe: Lázadó (Insurgent). A film rendezője: Robert Schwentke, főszereplők: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Kate Winslet, Miles Teller. Ez egy amerikai kalandfilm, amely 119 perc hosszú, és 2015-ben került bemutatásra (16 éven felülieknek ajánlott).

Nagyon szívesen hozta létre Hollywood azt a helyzetet, amikor már úgy tűnt, nincs több utópisztikus vagy varázslatos sorozat a piacon (mint például Harry Potter, Gyűrűk Ura, Hobbit, Alkonyat stb.), de mégis előrukkoltak egy újabbal, hogy biztosítsák a szórakozást a következő két év során. Valójában a Beavatott-trilógia (amely három kötetből áll) harmadik részét szokás szerint kettévágták, így 2017-ig izgulhatunk azért, hogy mi történik Tris-szel.

Az első rész végén a főhősünk egy száguldó vonaton utazott a szabadság és a béke felé. Míg Tris csapata a város határain kívül próbál szerencsét, Jeanine azzal foglalkozik, hogy felkutassa az elfajzottakat, mivel egy rejtélyes dobozt talált, amit csak ők tudnak kinyitni. Ahhoz, hogy megdöntsék Jeanine diktatúráját, Tris és Négyes egyesítik erőiket a csoportnélküliekkel és a Bátrakkal, és együtt készülnek egy sorsfordító csata lezajlására.

Elgondolkodtató, hogy társadalmunkról eddig nem készült olyan poszt-apokaliptikus film vagy könyv, amely optimista jövőképet mutatna be. Általában elnyomó diktatúrák uralkodnak és az emberek egymás ellen harcolnak. Talán a Beavatott-sorozat egyedi abban, hogy bemutat egy viszonylag békés társadalmat, bár kiderül, hogy az emberek képtelenek békében élni egymás mellett, és valaki mindig uralkodni próbál felettük.

Veronica Roth olyan középutat talált a cukormázas tinisztorik és akciófilmek között, amely egyensúlyban tartja a szenvedést és nem terheli le a nézőt végeláthatatlan drámával. Inkább azokra a fontos problémákra összpontosít, mint például a gyilkosság utáni bűntudat és a szülők elvesztése. Ebből a szempontból Tris sokkal szimpatikusabb karakter, mint például Katniss (Az éhezők viadala).

A Beavatott nem törekszik többre, mint amennyi: egy ifjúsági regény adaptációja, amely izgalmas és mondanivalóval rendelkezik. Fiatal színészek, modern környezet és high-tech eszközök. Mindezek ellenére nem unalmas. Remek színészekkel dolgoztak, mint például Kate Winslet, aki könnyedén helyt áll ebben a környezetben. A főszereplő, Shailene Woodley, már számos filmben bizonyította rátermettségét, és Tris szerepében sem okoz csalódást. Ebben a műfajban az igényes színészi játék is meghatározó, és itt mindent helyesen csináltak.

Tehát, ha nem vársz többet egy filmtől, mint hogy kikapcsoljon pár órára, akkor ebben a műben biztosan jól érzed majd magad.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7518245445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása