Secretul Fericirii/A boldogság titka(2018)

A boldogság rejtélye (The Mystery of Happiness) című argentin-brazil romantikus vígjáték filmet Daniel Burman rendezte 2014-ben. A főszerepekben Fabián Arenillas, Alejandro Awada, Sergio Boris és Ponchy Brusse láthatók. A film 92 perc hosszú és a 12 éven felüliek számára ajánlott.

Soha ne állítsd, hogy megérted teljesen a másik embert, mert csalódás érhet, amikor rájössz, mennyire tévedtél. Ez a szórakoztató latin-amerikai mozi a boldogság különböző formáinak kereséséről szól, ami mindenki számára mást jelent.

Santiago és Eugenio régóta a legjobb barátok, és szinte mindent együtt csinálnak, beleértve az elektromos háztartási cikkeket árusító boltjuk vezetését. Mindketten látszólag boldogok, örömmel töltik mindennapjaikat, és élvezik azt, amit csinálnak. Azonban egy válaszút előtt állnak, mivel eladják-e az üzletüket. Egy napon Eugenio hirtelen eltűnik a munkahelyéről, és Santiago úgy gondolja, hogy hamarosan visszatér. Eugenio felesége, Laura azonban más véleményen van, és beköltözik a férje irodájába, hogy átvegye az irányítást a cég felett. A dolgok rendezése érdekében felkeresik Oudukiant, aki eltűnések nyomozására specializálódott, és állítólag korábban az amerikai és izraeli hírszerzésnek is dolgozott. Az örmény nyomozó különleges életbölcsességekkel látja el a főszereplőket egy bőséges vacsorameghívás keretében, és ezek a tanácsok idővel valóban értelmet nyernek. Ahogy a cselekmény visszafelé haladva felfedi Eugenio múltját, Santiago rájön, hogy az Eugenio, akit ismert, talán soha nem is létezett. Laura és Santiago kezdetben kénytelenek együtt élni, de később közelebb kerülnek egymáshoz, és többet tudnak meg egymásról és önmagukról is. A történet egyszerű, nem bonyolult, és bár a színészi alakítás kiváló, nem mindig könnyed, ahogyan várnánk. A felismerés drámai, míg a megközelítés vígjátéki, és e kettősség esetenként még a rendezőt is zavarba hozhatja, hacsak nem szándékosan hozta létre. A film átmeneteinél a nézőknek idő kell a felfogáshoz, de végül megértik, miért nincs sürgés-forgás Eugenio megtalálására.

Bár vannak olyan dolgok, amelyek sokak számára boldogságot hoznak, nincs egyetlen általános recept. Mindenki eltérő igényekkel és elvárásokkal rendelkezik. Azok szerencsések, akik felismerik időben, hogy nem érdemes megfelelni másoknak, és elkezdik saját életüket élni. Ez a lehetőség gyakorlatilag mindenki számára adott az élet során, bár az esélyek nem mindig azonosak. A film a boldogság megtalálását az álmok megvalósításában látja, és ez az üzenet szépen van kifejezve. Az erénye az, hogy nem akar okosabb vagy butább lenni másoknál, hanem egy kedves és szerethető latin-amerikai filmként szolgál a közönség számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9918244099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása