The Magnificent Seven/A hét mesterlövész(2016)

A című film, melynek rendezője Antoine Fuqua, főszereplői Denzel Washington, Chris Pratt, Vincent D’Onofrio és Ethan Hawke, egy amerikai western alkotás, melynek hossza 133 perc, és bemutatása 2016-ban történt. (16)

Rose Creek egy kisváros, amelyre egy mohó és elszánt bányatulajdonos vet szemet. Ő és cinkosaik mindent elkövetnek azért, hogy kényszerítsék a lakókat az elhagyásra. Annak ellenére, hogy negyvenen úgy döntenek, hogy maradnak, úgy érzik, szükség van hét mesterlövész bérlésére, hogy segítsenek nekik. Ezek a mesterlövészek ismerős arcok lehetnek, de vajon még mindig megfognak minket 56 év múlva?

Van egy kifejezés, amit a hagyományos történetek rajongói nem igazán kedvelnek: a "újra". Ez a szó leginkább azt jelenti, hogy egy történet újra előkerül, és az új változatát nézzük. A filmkészítők a nézők visszajelzéseire válaszolva választották ezt a megközelítést, és inkább az "újraértelmezés" szót használják. Ennek eredményeként kevesebb nyomás nehezedik rájuk, és nagyobb kreatív szabadságot élvezhetnek, amikor egy már meglévő történetet újra feldolgoznak.

Az eredeti A hét mesterlövész film már maga is egy előző alkotás újrafeldolgozása volt, és azóta számos folytatás és új változat készült. Antonie Fuqua, a film rendezője, szintén a műfaj rajongója, és most újra elővette ezt a történetet. A film elkészítése során látszik a tisztelet, amit az eredeti anyag iránt érez, és mivel a készítők szabadabban kezelik azt, nem kell újra megismételniük az eredeti változatot.

A film mesterlövészei vegyes csoportot alkotnak. Denzel Washington és Ethan Hawke már korábban dolgoztak együtt a rendezővel, de egyikük sem szakosodott a western műfajra. Vincent D’Onofrio sem egy tipikus western színész, és a többi szereplő sem feltétlenül köthető a műfajhoz. Azonban mindezek ellenére a film sikerrel adja át a Vadnyugat hangulatát és azokat az értékeket, amelyek fontosak voltak ebben a korban.

A film egy kisvárost, Rose Creek-et mutat be, amelyet Bartholomew Bogue, a gazdag bányatulajdonos és üzletember veszélyeztet. Az erőszakos cselekedetei miatt az emberek egy része úgy dönt, hogy segítséget kér, és egy csoport mesterlövészt bérel, hogy védelmet nyújtsanak. A film során a karakterek és a város közössége készül a végső összecsapásra.

Bár a film lazábban követi a hagyományos western kliséket, és gyakran humoros elemekkel találkozhatunk, mégis élvezetes élményt nyújt. Denzel Washington kiváló alakítást nyújt, és Ethan Hawke is kiemelkedik a neurotikus fegyverforgató szerepében. A film zenei világa is hozzájárul a hangulathoz, és bár néhol emlékeztet az Avatar zenéjére, mégis hűen tükrözi a western atmoszférát. Összességében a film sikeresen vegyíti a Vadnyugat hangulatát a modern filmművészettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9618244073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása