Arachnid / A sziget neve: Halál (2001)

Mercer testvére, Tom, egy lelkes amatőr pilóta, akit mindig is vonzottak a rejtélyes, feltérképezetlen helyek. Egy nap egy furcsa, ismeretlen sziget közelében tűnik el a repülőgépével.

a_sziget_neve_halal.webp

Hivatalosan balesetnek minősítik az esetet, de a testét és a gép roncsait sosem találják meg. Mercer nem tud belenyugodni a testvére elvesztésébe, és egy évvel később úgy dönt, hogy a saját kutatásába kezd.

Felkészülten indul el a rejtélyes sziget irányába, remélve, hogy megtalálja a válaszokat, amikre vágyik.

Ahogy Mercer a szigetre érkezik, hamar rájön, hogy valami nagyon nincs rendben. Az első nyomokat követve felfedezi testvére lezuhant repülőgépének roncsait, de a felfedezése közben egy sokkal nagyobb és félelmetesebb veszéllyel kell szembenéznie: óriáspókokkal, amelyek a sziget urai.

Ezek a mérgező, embernagyságú lények nemcsak intelligensebbek és agresszívabbak, mint bármely más pókfaj, de úgy tűnik, hogy az egész szigetet hálóikkal borították be, mintha egy különleges ragadozóként uralkodnának ott.

Mercer nyomozása során több rejtélyre is fény derül. Kiderül, hogy a pókok nem természetes úton fejlődtek ilyen félelmetes lénnyé.

Talán valamilyen régi kísérlet vagy egy ősi átok áll a háttérben, amely évszázadokkal korábban érintette meg a szigetet. Ráadásul nem Mercer az egyetlen, aki ezen a kísérteties helyen ragadt- más túlélők is bujkálnak a pókok elől, akik között Mercer szövetségeseket és árulókat is találhat.

A sziget belsejébe merészkedve Mercer rájön, hogy a pókok fészke egy ősi barlangrendszer mélyén található, ahol egy különösen veszélyes királynő irányítja a kolóniát.

A pókfaj megfékezése egyre sürgetőbbé válik, hiszen a sziget lassan teljesen ellepi őket, és ha kijutnak a szárazföldre, az emberiségre mérhetetlen veszélyt jelentenek.

A történet izgalmas meneküléssel, okos csapdák bevetésével és lélegzetelállító összecsapásokkal zárul, miközben Mercer rájön: a pókokat talán nem is lehet végleg legyőzni.

A kérdés már csak az, hogy vissza tud-e térni a civilizációba élve, vagy ő is a sziget áldozatává válik…

Egy olyan hátborzongató kaland lenne, amelyben a feszültség és a túlélésért folytatott küzdelem folyamatosan az olvasó figyelmét tartja.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5518473389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása