Allacciate le cinture/Öveket becsatolni!(2014)

Öveket bekapcsolni! című film rendezője Ferzan Özpetek, főszereplők pedig Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano és Carolina Crescentini. Az olasz romantikus vígjáték 2014-ben készült, 110 perces, és 16 év felettieknek ajánlott.

A török rendező, aki Olaszországban él, kiválóan ábrázolja az olasz életstílust, de saját, egyedi stílusát nem hagyja hátra. Özpetek legújabb filmjében két nagyon különböző gondolkodású ember történetét meséli el, miközben felfedezik a boldogságot és a nehézségeket.

A történet 2000-ben kezdődik, ahol Elena (Kasia Smutniak) és Antonio (Francesco Arca) gyökeresen eltérő emberek. Elena gazdag, művelt, tele tervekkel és álmokkal, míg Antonio primitív és motiválatlan. Rögtön az elején összevesznek, noha még nem is ismerik egymást. De külsejük mindkettőjüknél vonzó, és mindketten másokkal élnek, Elena egy meleg férfivel, Fabioval, Antonio pedig Elena legjobb barátnőjével, Silviával tart titkos viszonyt.

A történetben számos fordulat történik, és 2013-ra jutunk, ahol Elena és Antonio együtt élnek és két gyermekük van. Elena egy sikeres szórakozóhelyet üzemeltet, míg Antonio még mindig az autószerelő műhelyében dolgozik. A szenvedélyük kihunyt, és a különbségeik miatt távolodnak egymástól.

Az élet további kihívásokat hoz, mivel Elena súlyosan megbetegszik. A család és barátok segítenek neki, míg Antonio saját módján próbálja kezelni a helyzetet, gyakran dühöngve. A történet végkimenetelét nem leplezem le.

Az Öveket becsatolni! a török rendezők tehetségét dicséri, akik sikerrel hozzák össze a színészek munkáját a képi és zenei elemekkel. Özpetek érzékelteti, hogy a filmekben az, hogy ki, mit és milyen hosszan mutatnak, valamint a zenei kíséret nagy jelentőséggel bír. A film mélységek és magasságok bemutatásában is ügyesen játszik. Emellett erős mellékszereplő karaktereket is alkalmaz, akik gazdagítják a történetet. A film drámai pillanatokat is tartogat, de mindvégig az élet pozitív oldalát keresi és humorral színezi meg.

Akinek tetszik Özpetek korábbi munkássága, annak valószínűleg az Öveket becsatolni! is tetszeni fog, de akik még nem ismerik a rendező munkásságát, most jó alkalom, hogy elkezdjék felfedezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3318247649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása