Run All Night/Éjszakai hajsza(2015)

Az ÉJSZAKAI HAJSZA című filmet Jaume Collet-Serra rendezte, és olyan színészek játszanak benne, mint Liam Neeson, Joel Kinnaman, Vincent D’Onofrio, és Ed Harris. Ez az amerikai akciófilm 2015-ből 105 perc hosszú és 16 éven felülieknek ajánlott.

Korábban pletyka keringett, hogy Liam Neeson, hasonlóan Alex Guinesshez, szeretné mielőbb befejezni a Jedi mester által játszott szerepet. Ez az elképzelés azonban látszólag megváltoztatta karrierjét.

Nagyon vártam Liam Neeson és Ed Harris találkozását a film során, ahol két kiváló színész mérkőzik meg egymással, hasonlóan ahhoz, ahogy régen tették a Szemtől szemben című klasszikus filmben. Az összehasonlítás nem véletlen, mivel Jaume Collet-Serra több alkalommal is megpróbálja utánozni Michael Mann stílusát (mint például az étterem jelenet vagy Harris és Neeson végső összecsapása), bár csak egy mezei másolónak tűnik.
Jimmy Conlon (Liam Neeson) egy keserű ex-bérgyilkos, aki az élettől elhidegült és alkoholista, és a főnöke kocsmájában issza magát félholtáig. Munkaadója, Shawn Maguire (Ed Harris), egyben legjobb barátja, a helyi maffiózó, aki saját szabályai szerint igyekszik megőrizni birodalmát. Egy nap Jimmy fia, Danny (Boyd Holbrook) olyan üzletet köt, amelynek az előlegét már elszórta, bízva apjában, aki azonban cserben hagyja. Amikor Danny rájön, hogy az apja nem segít, saját kezébe veszi az ügyet, aminek végén egy gyilkosság történik. A történtek után egy elvarratlan szál marad a limuzin sofőrrel kapcsolatban, aki egyben Jimmy fia is, Mike (Joel Kinnaman).
A filmben bemutatott drámai szálak nem feltétlenül újak (barátságból fakadó bosszú, apa-fiú problémák), de a forgatókönyvíró, Brad Ingelsby, az első fél órában még próbál valamit kezdeni a Conlon családdal, hogy rámutasson, a becsület hosszú távon nem mindig megéri, azonban egy autós üldözés után a film minden addig felépített alapját lerombolja. Liam Neeson újra bérgyilkossá válik, és sajnos bekerül olyan színészek közé, mint Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal vagy Chuck Norris. A karaktere az utolsó ilyen filmekben unalmasan legyőzhetetlen, a 63 éves sztár pedig kaszkadőr nélkül is szalad a fiával a munkásszállók között. Ha valakit nem érdekel a történet, és szereti a 90-es éveket idéző egyszemélyes háborús filmeket, akkor talán ez a film neki való.

Én személy szerint bízom benne, hogy Liam Neeson visszatér olyan karakterekhez, mint Aslan, Oskar Schindler, Qui-Gon Jinn, Ra's Al Ghul, Michael Collins, Rob Roy vagy Vallon a New York-i bandákból, hogy elkerülje a Feláldozhatók sorozatot egy életre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6818245459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása