Une heure de tranquillité/Ne zavarjatok!(2014)

A film címe: "Ne zavarjatok!" (Une heure de tranquillité), a rendező Patrice Leconte, és a főszereplők Christian Clavier, Carole Bouquet, Valérie Bonneton, valamint Rossy de Palma. Ez egy francia komédia, ami 79 perc hosszú, és 2014-ben készült. A film a 12 éven felülieknek ajánlott.

Florian Zeller, a napjaink egyik legismertebb francia színdarabírója, most az alkotók között van, és az ő művét filmet is készítették belőle. A főszereplő, Michel Leproux, csak egy óra csendre vágyik, de ebben a kéréseben sok akadályba ütközik. Christian Clavier remekül hozza a szerepét, és nem rajta múlik, hogy sikerül-e neki ezt az egy órát megszereznie.

Michel Leproux, a középkorú fogorvos, igazi zeneimádó. Amikor rátalál a kedvenc lemezére, siet haza, hogy meghallgassa azt a drága hifijén, mielőtt barátjával találkozna. Azonban a dolgok nem mennek zökkenőmentesen. Felesége fontos bejelentést készül tenni, a polgárjogi aktivista (más szóval munkanélküli) fia, a makacs náthával küzdő bejárónő, az anyja és a szeretője folyton telefonál, a vízvezeték szerelő pedig a falakat bontja. Egy szomszéd pedig zenés-táncos összejövetelt szervez, amibe Leproux-t is be akarja vonni. Ahogy telik az idő, Leproux egyre elszántabban próbálja megtartani az egy óráját, és ez hatalmas kihívást jelent számára.

Az abszurditása az egész helyzetnek az, hogy bár Leproux tényleg önző és érdektelen az összes zűrzavar közepette, mégis szimpatizálni kezdesz vele, és együtt érzel vele, mert mindenki megérdemelne egy kis nyugalmat, különösen hétvégén. Ráadásul az emberek körülötte olyannyira frusztrálóak, hogy az ember könnyen azon kapja magát, hogy szurkol Leproux-nak. A film szórakoztató, és ami a színpadon működött, az ugyanúgy működik a vásznon is. A cselekmény nagyrészt a lakásban játszódik, de a színészi játék kiemelkedő, és nem igazán számít, hogy hol rögzítették a jeleneteket. A történet maga is jó.

Christian Clavier és Rossy de Palma kiváló alakítást nyújtanak. A film befejezése egyszerű, de éppen ettől működik. Egyszerűen megvalósították, amit elvárunk. A szinkron néha lemarad a tempóhoz képest, de mindenesetre dicséretes az erőfeszítés, és egy feliratos változathoz valószínűleg felgyorsított olvasású tanfolyam szükséges lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818245441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása