Solo: A Star Wars Story/Solo: Egy Star Wars-történet(2018)

A Solo: Egy Star Wars-történet című amerikai sci-fi filmet 2018-ban mutatták be, Ron Howard rendezte. A főszereplők Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, és Emilia Clarke. A film hossza 135 perc, és 12 éven felülieknek ajánlják.

Az elmúlt években a Star Wars franchise újjászületése sokféle véleményt kiváltott. Az Ébredő Erő című film már az elején megosztotta a közönséget, és ezt a trendet folytatták a további két rész is. Emiatt kételkedve ültünk be a Solo: Egy Star Wars-történet vetítésére, mivel előzetesen magas elvárásokkal álltunk a film elé, és ezek miatt csalódottan hagytuk el a mozit. Azonban ezúttal pozitív meglepetés ért minket.

Az optimista hozzáállás lehet a kulcs, mivel ha nem rakjuk magasra a lécet, akkor szórakoztató lehet Han Solo eredettörténetének követése. Bár a bevezetés elég sablonos, a cselekmény később kibontakozik, és egy jól felépített eseménysorozatot kapunk, amelynek van kezdete, középpontja és vége.

Sajnos a történet és a karakterek több potenciált rejtettek magukban, mint amit a film kihasznált. Habár megindító lehet látni, amikor Han először találkozik Chewie-val, vagy amikor először vezeti a Sólymot, a gyors tempójú történetmesélés nem engedi, hogy sokáig elidőzzünk ezeken a pillanatokon, és újabb meglepetéseket mutat be.

A karakterekkel is hasonló a probléma: úgy tűnik, mintha a film csak kötelességtudatból vezetné be a már ismert és új szereplőket, de sajnos nincs bennük elég mélység vagy részletes háttértörténet. Qi’ra vagy Beckett személyisége és múltja csak minimális információval van kibővítve, és nem sikerül igazán összetett karakterekké válniuk. Emilia Clarke, akit a Trónok harcából ismerhetünk, ugyanazt a karaktert játssza, aki bájosan mosolyog, de valahogy mégsem marad emlékezetes. Woody Harrelson szintén nehéz helyzetben van, hiszen a szerepe nem ad számára lehetőséget kiemelkedő alakításra. Ugyanez igaz a főszereplőre, Alden Ehrenreichre is, aki talán a karakter rossz írásának, talán pedig a pletykáknak (amelyek szerint beszédtanárhoz járt, és improvizációi gyengék voltak) köszönhetően nem tudja hűen visszaadni Harrison Ford sármos és vagány személyiségét. Bárhogyan is nézzük, Ehrenreich láthatóan komoly erőfeszítéseket tett a szerepéért, de valahogy mégsem sikerült teljesen meggyőző lennie.

Annak ellenére, hogy rengeteg lehetőség lett volna a fiatal Han Solo életéből izgalmas történetet kibontani, valahogy mégis hiányérzet marad bennünk, és néhány kérdés is megválaszolatlanul marad. Ha a hírek igazak, és további Han Solo filmek készülnek, azok lehetőséget adhatnak az előzmények további felfedezésére. De ha a Disney úgy dönt, hogy végleg lezárja Han Solo történetét, akkor a Solo: Egy Star Wars-történet csak egy elfelejthető kitérőként marad meg bő két órányi szórakozás formájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3718241353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása