Hamarosan mozikban: Új magyar filmsiker a láthatáron?

Mindig különleges atmoszférát teremt, amikor magyar film érkezik a helyi mozik repertoárjába. Jelenleg éppen ez a helyzet a "Lefkovicsék gyászolnak" című drámával, mely most kerül bemutatásra a mozikban. De miről szól ez a film, kik szerepelnek benne és mi a lényege? Most mindent elmondunk!

A történet egy ortodox zsidó családot mutat be, főként egy apa és fia viszályát helyezi a középpontba. Lefkovics Tamás, egy makacs, ám jószívű bokszedző, sosem találta meg a hangot a fiával. Kapcsolatuk olyannyira megromlott az évek során, hogy fiuk, Iván inkább Izraelbe menekült és ott alapított családot. Otthon csak az anyjával tartotta a kapcsolatot, ám amikor az anya hirtelen meghal, kénytelen visszatérni. Az ősi zsidó hagyományok szerint egyhetes gyászt tartanak, és "shivát"-ot ülnek a szülői házban, ami azt is jelenti, hogy újra szembenéznie kell apjával. Vajon ezúttal sikerül-e megtalálniuk a közös nevezőt?

A filmet Breier Ádám rendezte, ez az első egészestés alkotása. Bálint Csaba társírójaként vett részt a forgatókönyv elkészítésében. A szereplőgárda pedig kifogástalan. A két főszereplőt - apát és fiát - Bezerédi Zoltán és Szabó Kimmel Tamás alakítják, velük együtt láthatjuk még Elek Ferencet, Kerekes Józsefet, Adorjáni Bálintot, Máhr Ágnest és Kardos Róbertet is.

A "Lefkovicsék gyászolnak" a következő csütörtökön, február 22-én debütál a hazai mozikban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7118328409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása