Caprice/Szívecskéim(2015)

A film "Szívecsekjeim" (eredeti cím: Caprice), melyet Emmanuel Mouret rendezett, számos szereplővel, köztük Emmanuel Mouret, Anais Demoustier, Laurent Stocker és Virginie Efira. Ez egy francia romantikus vígjáték, mely 100 perc hosszú és 2015-ben készült. A film 16 éven felülieknek ajánlott.

Az alapkonfliktus itt sem tér el a romantikus vígjátékok hagyományos témájától: egy zárkózott férfi és egy gyönyörű nő kapcsolata. Azonban a "Szívecsekjeim" nem igyekszik forradalmasítani a műfajt, inkább a dupla csavarok és váratlan befejezés miatt különleges. Emmanuel Mouret, a rendező, aki maga is a film főszereplője, új filmmel lépett színre a magyar mozikban, amit saját maga írt és rendezett.

Clément Dussaut (Emmanuel Mouret) egy iskolában tanít, és az életben nem igazán szerencsés. Felesége még a legjobb barátjával lépett le tőle. Esténként a színházban találjuk, ahol különösen a gyönyörű és híres színésznő, Alicia Bardery (Virginie Efira) alakítása varázsolja el. Álmok válnak valóra, amikor egymásba szeretnek, és Alicia megtetszik Clément visszafogottsága és normális hozzáállása miatt.

Bár hasonló helyzeteket láthattunk már más romantikus vígjátékokban, mint például "Topmodell a barátnőm", "Drágaságom" vagy "Felcsípve", a filmnek van egy különleges húzása. A képbe kerül Caprice (Anais Demoustier), egy fiatal diáklány, aki álmodozik színésznői karrierjéről, és valahogy mindig Clément Dussaut mellé ül a színházban. Aztán nyíltan is bevallja, hogy vonzódik hozzá. Clémentnek, aki már megtalálta a tökéletes nőt, nem könnyű ellenállnia a fiatal lány kísértésének. A történet így komikus helyzetek sorát eredményezi, mivel Clément nem tud egyszerre két nővel foglalkozni. Ráadásul az iskolaigazgató, aki egyike a két nőnek, szintén szerelembe esik, ami további bonyodalmakat okoz. A film befejezése váratlan és meglepő, amely azt mutatja, hogy még mindig van frissesség és lehetőség a romantikus vígjátékokban.

Virginie Efira, a 39 éves belga színésznő, aki Alicia Bardery szerepében tündököl a filmben, már ismert lehet a "Fordulópont" és a "Felcsípve" című filmekből. Még mindig gyönyörű, és hitelesítve van, hogy bárkit le tud csavarni. A karaktere egy olyan híresség, aki vágyik egy stabil és hűséges párkapcsolatra. Anais Demoustier, a 29 éves színésznő, aki Caprice-t alakítja, már számos filmben szerepelt, és könnyedén hozza a fiatal, kissé vad diáklány karakterét.

Clément Dussaut rendszeresen ad nekünk romantikus vígjátékokat, amelyek az ismert receptre épülnek, de mindig belecsempész valami újat, amivel kiemelkedik a többi közül. Látszik, hogy érti a férfiak és nők közötti kapcsolatok dinamikáját, és bár nem merül túl mélyen a témában, a könnyedebb műfaj határain belül marad, de mégis intelligensen csinálja, amivel a nézők kedvelik.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9818244093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása