Mad Max Filmkritika

Mindazonáltal nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy már a széria előző része sem annyira Maxről, sokkal inkább Furiosáról szólt. Miller már akkor is jobban érdeklődött a tesztoszterontól fűtött, férfiak által uralt poszt-apokaliptikus világban helytállni próbáló női hős karaktere iránt, mint az eredetileg Mel Gibson, majd az újragondolt változatban Tom Hardy által megformált magányos zsaru iránt, aki családja elvesztése után egyedül küzd a túlélésért a kietlen sivatagban.

mad_max.png

Ha így nézzük, a Mad Max már inkább csak egy márkanév, amely a franchise-ra és annak az emberi civilizáció összeomlása utáni világára utal. Ettől függetlenül a benzingőzös száguldás, az őrült akciók és a kemény rockkal megfűszerezett őrület továbbra is szerves részei a szériának, ahogy Max magányos hős figurája is. Elvileg az sem kellene különösebben befolyásolja a produkciót, hogy Charlize Theront lecserélték Anya Taylor-Joy-ra a címszerepben. De lássuk, valóban így van-e!

A történet húsz évvel A harag útja eseményei előtt játszódik, amikor már egy ideje világszerte beköszöntött az apokalipszis. Az emberek hordákban vagy különféle erődítményekben élnek, sorsukról pedig többnyire gátlástalan és kegyetlen hadurak, valamint az ő szolgálatukban lévő talpnyalók döntenek. A még gyermek Furiosa szerencséjére egy jóval kellemesebb és békésebb helyen él anyjával, Mary-vel (Charlee Fraser) és a Sok Anyával, amelyet oázis jellege miatt egyszerűen csak Zöld Helynek neveznek, és senki más nem tud a létezéséről.

Egy nap azonban a lány szerencséje elhagyja őt, amikor egy motoros banda elrabolja és magával hurcolja. A nomádok szórakozott és gátlástalan vezére, Dementus (Chris Hemsworth) magához veszi Furiosát, de nem számol annak szunnyadó gyűlöletével. A motorosok szintén elkövetik azt a hibát, hogy szemet vetnek a Halhatlan Joe (Lachy Hulme) által uralt, zöld kertjeiről és háreméről híres Várra, amelyet annak esze ágában sincs átengedni. Bár az időközben felnőtté váló Furiosa csatlakozik a harcokhoz, végső célja az, hogy életben maradjon, és egyszer végre hazajusson az övéihez.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr10018408445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása