Marriage Story/ Házassági történet (2019) Kritika

Noah Baumbach rendezésében született ez a film, melyben Scarlett Johansson és Adam Driver főszereplésével tárul elénk egy drámai történet. Baumbach maga is érintett, hiszen a film megeleveníti saját válását.

Adam Driver mély és erőteljes alakítással hozza elénk karakterét, a sikeres színházi rendezőt. Őszinte játékával hűen ábrázolja azt a folyamatot, amikor rádöbben, hogy az életben nemcsak ő döntheti meg a szereplők sorsát. Eddig csak a művészetnek élte alá magát, most viszont szembesülnie kell a valóság és az emberi kapcsolatok valódi jelentőségével.

Nicole, az évek során alárendelt szereplőként szolgálta férje karrierjét, de most hirtelen úgy érzi, ideje kibontakoznia, és megtalálnia saját önálló énjét. Ez a váratlan döntés elindítja a történet alapját, és az egymásra gyakorolt hatásaikat.

A film a személyes és társadalmi kapcsolatok komplexitására fókuszál, és megmutatja, hogy milyen erőteljesen tudja ezeket befolyásolni a társadalom elvárásai és kritikája. A történet során találkozunk olyan karakterekkel, akik a legapróbb dolgokban is szexista összeesküvésre gyanakszanak. Mindkét nem képviselői hasonlóan nehéz helyzetbe kerülnek, amely ellehetetleníti boldogságukat, miközben érzéseiket az anyagi dolgok felett prioritizálják.

A film felveti a kérdést: szükségünk van-e a hagyományos házasság intézményére, vagy csupán egy régi kulturális minta, amibe belekényszerítjük az embereket? A válasz a filmben rejlő kérdéseket hordozza. A történet megmutatja, hogyan korlátozza a társadalom a két ember közötti kapcsolatot, és provokatív módon reflektál a mai válási arányokra.

Charlie és Nicole végül az előítéleteken túllépnek, és találnak egy olyan kapcsolatot, amely nem illik bele a megszokott társadalmi normákba, de személyes boldogságukat hozza. A film életszerű és érzelmes, és bemutatja az élet összes szépségét és fájdalmát.

Ez egy olyan film, ami egyedi stílusával és karakterábrázolásaival méltán érdemelte ki a kritikusok elismerését, bár talán nem marad annyira emlékezetes a nagyközönség számára. Mégis, a film apró rezzenéseiben ott van az élet igazi esszenciája.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3918240593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása