Charlie's Angels/ Charlie angyalai (2000) Kritika

A Charlie Angyalai (Charlie's Angels) egy amerikai akcióvígjáték, amit Elizabeth Banks rendezett. A főszerepekben Kristen Stewart, Naomi Scott és Ella Balinska láthatók. A film 2019-ben jelent meg, és 119 perc hosszú. A történet arról szól, hogy egy veszélyes energiaforrás ne kerüljön rossz kezekbe, és Charlie angyalai ezt megakadályozzák. A girlpower, vagyis a női erő is fontos szerepet játszik a filmben. Kristen Stewart remek alakítást nyújt, ami még jobban fokozza a film élményét.

Sajnálatos módon a Diaz–Barrymore–Liu trió harmadik Charlie Angyalai filmje sosem készült el, ami sok rajongót szomorúvá tett. Az eredeti Teljes gázzal óta 16 év telt el, és bár a világ sokat változott, ez nem elég indok arra, hogy újra és újra feltámasszák régi filmeket és sorozatokat. A Sony már 2015-ben fontolgatta a projektet, de csak 2018-ban kezdődött a valós munka.

A film kezdetén hangsúlyozzák, mennyire fontosak a női sportolók, tudósok, kutatók és politikusok, de ez senki számára nem ismeretlen tény. Az angyalok száma az évek során nőtt, és világszerte a rosszfiúk ellen küzdenek. Megtudjuk, hogy a "Bolsey" nemcsak egy név, hanem egy tisztség, és különböző irodák működnek ezen a néven. Ezeket Rebekah (Elizabeth Banks), Edgar (Djimon Hounsou) és John (Patrick Stewart) vezetik, aki éppen nyugdíjazni készül. A főszereplők között van Sabina (Kristen Stewart), a lázadó, aki bárhova be tud épülni, és Jane (Ella Balinska), az ex-titkosügynök.

Feladatuk védelmezni Elena tudós-mérnököt (Naomi Scott), aki egy projektet fejleszt, amely korlátlan energiát biztosít, de fegyverként is használható. Elena azt szeretné, hogy a világ megtudja a Calisto árnyoldaláról is, de ezt megakadályozzák. Az angyalok Európa-szerte keresztülverekedik magukat a Calistoért. A film során egyre több gyanús alak és bérgyilkos bukkan fel.

A történet ismert alapokra épül, de mégis meglepő módon mutatja be. A szereplők karakterei egyediek és ellentmondásosak, ami miatt a cselekmény is változatos. Néhány vicces jelenet és beszólás is szerepel a filmben, de néha úgy tűnik, mintha a humor és a cselekmény külön utakon járnának. Kristen Stewart teljesítése kiemelkedik, bár más színészek is megállják a helyüket.

A film pörgős és látványos, akcióval teli. Ha eltekintünk a mondanivalójától, akkor szórakoztató. Azonban fontos megjegyezni, hogy a film erősen hangsúlyozza a női erőt és függetlenséget, ami néha túlzott lehet. A Charlie Angyalai mindig az erős nőkről szólt, de ez a változat néha túlzásba viszi ezt az üzenetet. A film számos stáblista jelenettel zárul, mint egy kis extra azoknak, akik végigültek az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8618240585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása