Shaun, a bárány és a farmonkívüli (2019) kritika

Shaun, a bárány és a farmonkívüli (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon), amit Will Becher és Richard Phelan rendezett; a szereplők pedig aranyosak. Ez egy brit családi stop-motion sci-fi vígjáték (vagy paródia), ami másodállásban "némafilmként" is funkcionál. A film 2019-ben készült és 87 perc hosszú.

Annak ellenére, hogy Shaun debütált egy 1995-ös Wallace & Gromit rövidfilmben, majd kapott saját sorozatot 2007-ben, az első teljes egészestés filmje váratlanul jó volt, és talán az évtized egyik legjobb vígjátékává vált. Így most az Aardman stúdiótól érkező filmnek, Shaun feladata volt visszaállítani a magas színvonalat a Csibefutam 2 előtt, és ezt sikerült is elérnie.

Az első Shaun film sikere meglepő volt, mert a sorozat már akkoriban is népszerű volt. Az újabb epizódok között hosszú szünet volt, de a film sikerrel tudta alkalmazni a némafilm eszköztárát, ami frissességet adott a műnek. A humor stílusa olyan találó volt, mint Leslie Nielsen fénykorában.

Az animáció és fényképezés gyönyörűek, és az űrlények integrálása a stop-motion világba kiválóan sikerült. A filmnek van néhány utalása a popkultúrára is, és a humor világa változatlanul szórakoztató.

Az egyetlen gyengesége talán a zenei választás, amely nem olyan meggyőző, mint az előző film esetében. Azonban ez nem rontja le a film élményét, és összességében Shaun és a Farmonkívüli egy kiváló vígjáték, amit érdemes megnézni, főleg ha valaki szereti a slapstick poénokat és az angol humort.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3218240557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása