La belle époque/ Boldog idők (2019) Kritika

A történet középpontjában egy munkanélküli képregényrajzoló és illusztrátor, Victor Drumond áll, akit nemcsak a munkanélküliség sújt le, hanem házassága is válságba kerül. Victor véletlenül lehetőséget kap arra, hogy visszautazzon az 1974-es időszakba, amikor minden szebb és egyszerűbbnek tűnt. A film szinte olyan, mintha az európai "Volt egyszer egy Hollywood" lenne, és nosztalgiát idézne a hippikorszak, a fiatalság, és a korlátlan lehetőségek iránt.

A Boldog Idők egy intelligens vígjáték, mely visszarepít minket a 70-es évekbe, amikor Daniel Auteuil és Fanny Ardant talán még menőbbek voltak, mint most. A film Franciaországban hatalmas sikert aratott, és remélhetőleg más országokban is hasonlóképpen kedvelni fogják.

A történet bemutatja, hogy volt idő, amikor az emberek könnyedén élvezhették az életet, anélkül hogy a modern technológia rabjaivá váltak volna. Ahogy öregszünk, gyakran visszasírjuk a múltat, és azokat a szép napokat, amikor fiatalok voltunk és szinte mindent elérhettünk. Victor válságba kerül, de egy lehetőség segítségével visszatérhet az 1974-es időszakba, hogy újra átélje fiatalságát és boldogságát. Azonban az időutazás hamar terhet jelent mindenkinek.

Az ember időnként visszatekint a múltba, hogy tanulhasson hibáiból vagy újra átélhesse a múltbeli sikereket és boldog pillanatokat. Fontos az emlékezés, de nem szabad a múltban ragadni, mert csak a jelenben változtathatunk és élhetjük az életünket.

A Boldog Idők egy szórakoztató, gondolatébresztő és elegáns francia film, melyben a humor, a romantika és a pszichológia is helyet kap. A film szellemes módon ötvözi az egzisztenciális válságot az "időutazással," miközben rávilágít a személyes és társadalmi változások lehetőségeire. Reméljük, hogy itthon is hasonlóképpen megkedvelik majd ezt a remek alkotást.

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6118240551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása