Honest Thief/ Becsületes tolvaj (2020) Kritika

Liam Neeson alakítja Tomot, aki már számtalanszor került bajba és bosszantásba a múltban, és kezdi elveszíteni a türelmét. Azonban ezúttal valami másra vágyik.

Tom egy tapasztalt bankrabló, aki 12 sikeres bankrablás után úgy dönt, befejezi ezt az életmódot. A szerelem megtalálta, és úgy érzi, érdemes megtisztulni. Ennek jegyében felhívja az FBI-t és bejelenti, hogy megadja magát, valamint visszaadja a lopott pénzt azzal a feltétellel, hogy enyhítik a büntetését. Azonban hamar kiderül, hogy az FBI-nál sem fizetnek túl jól, és Tom békés tervei hamar keresztbe mennek.

Liam Neeson karaktere hasonlít az előző filmjeiben alakított szerepeire, ami már kissé egyhangúnak hat. Egy nyugdíjas, akit a jogrendszer hagy cserben, és kénytelen saját maga számára igazságot szolgáltatni.

A film akció- és thriller elemei, bár nem a főszereplő miatt, valahogy még működnek, bár Liam Neeson már kissé elfáradt a szereplésben, és ez észrevehető. Az akciójelenetek elmaradnak a korábbi filmjeihez képest, és ez csalódást okozhat. A film költségvetése nem a legnagyobbak közé tartozik, és néhány helyen ez is észrevehető. A történet néhány hihetetlen momentumot tartalmaz, például azt, hogy egy tapasztalt bankrabló könnyedén megosztja a garázs helyét és a kulcsát a rendőrökkel. Ez valóságtalan és az illúziót rontja.

Azonban néhány mellékszereplő okoz kellemes meglepetést, például Kate Walsh karaktere, aki nem a tipikus női szerepet játssza, és nem folyamatosan kell megmenteni. Ő egy erős karakter, aki a férfija mellé áll, és segít neki. Jeffrey Donovan a film egyik kiemelkedő szereplője, aki humorral és humánummal látja el a karakterét. A színész kiválóan hozza a szerepét, és a jelenléte frissességet visz a filmbe.

Bár a film nem hoz olyan sikert, mint például az "Elrabolva," azért még mindig egy elfogadható szórakozást nyújt. Néhány lövöldözés, autós üldözés és egy öregedő akcióhős kálváriája vár ránk, bár Liam Neeson már inkább a szóbeli leszámolásokra és üres frázisokra hagyatkozik, mint a cselekvésre.

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8518240329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása