Coming 2 America/ Amerikába jöttem (2021) Kritika

Az Amerikába Jöttem 2. című film rendezője Craig Brewer, a szereplők között pedig megtalálhatók Eddie Murphy, Arsenio Hall, Jermaine Fowler, Leslie Jones, Tracy Morgan, KiKi Layne, Shari Headley, Wesley Snipes, James Earl Jones és John Amos. Ez az amerikai vígjáték 2021-ben készült és 110 perces.

Egykor, hosszú idővel ezelőtt, amikor Eddie Murphy még fiatalabb és karcsúbb volt, egy reményteljes királyfi Afrikából a szürke Queens városába utazott, hogy üdvözölje szomszédait. A történetet ismerjük, és akkoriban nagyon szórakoztunk rajta. Most azonban eljött az idő, hogy újra találkozzunk Akeem herceggel, aki vajon mennyit változott az eltelt harminchárom év alatt.

Az afrikai birodalmak legendás világából most a viccesebb irányba tartunk. Eddie Murphy, aki hosszú időn át nem érte el a korábbi sikerét, most újabb nagy dobásra vágyik, és elindul, hogy találjon megoldást országának problémáira. A királyok hosszú sorában legutolsó Jaffe Joffer halni készül, és Akeemnek kell az ország sorsát vállalnia. Ám hamarosan újabb problémák merülnek fel, amikor megjelenik a szomszédos Nexdoria vezetője, Izzi tábornok, és esküvőt szeretne kötni az országok összefűzésével.

Akeem királynak nemcsak a külső fenyegetés, hanem a belső problémák is megnehezítik az uralkodást, amikor kiderül, hogy Amerikában született egy törvénytelen gyermeke, aki potenciálisan trónörökös lehet. Akeem és hűséges segítője, Semmi, ismét Amerikába utaznak, hogy megoldást találjanak a válságra. Azonban a dolgok csak tovább bonyolódnak, amikor fia, Lavelle is bekapcsolódik a cselekménybe.

Az Amerikába Jöttem 2. filmben felidéződik a nosztalgia, visszatérnek a régi szereplők, és még néhány jelenetet is láthatunk az első részből. Az alkotók gondoskodtak arról, hogy a film megőrizze a nosztalgikus hangulatot. Emellett zenei betétek és filmzenék is felbukkannak a filmben, ami tovább erősíti az atmoszférát.

A történet ugyanúgy foglalkozik gazdag-szegény témákkal és érzelmi-szerelmi problémákkal, mint harminc évvel korábban. A cselekmény most Afrikába helyeződik át, ahol az amerikai szereplők idegenek, és meg kell ismerniük a helyi szokásokat. Emellett a film aktuálpolitikai poénokat is tartalmaz, ami a jelenkor elvárásainak megfelel.

Összességében az Amerikába Jöttem 2. egy kellemes és vicces folytatás, bár önmásolás és néhány logikai hiba is akad. Eddie Murphynek még többet kell letennie az asztalra a nagy visszatéréshez a jövőbeni projektekben. Az Amerikába Jöttem 2. pedig olyan, mint a szavannai hó - meglepetést okoz, de gyorsan elolvad.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6018239933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása