Promising Young Woman/ Ígéretes fiatal nő (2020) Kritika

Az ígéretes fiatal nő egy 2020-as angol-amerikai thriller-dráma film, melyet Emerald Fennell rendezett. A cselekmény középpontjában Cassie (Carey Mulligan) áll, egy fiatal nő, aki az éjszakákat olyan férfiak célpontjaként tölti, akik könnyű prédának gondolnak. Cassie azonban meglepetéseket tartogat számukra, és igazságot szolgáltat a magatehetetlen nők kihasználóival szemben.

A film a #MeToo mozgalom kontextusában mutatja be Cassie karakterét, és rámutat arra a borzalmas helyzetre, amikor valaki elveszíti az emlékeit egy átbulizott éjszaka után. A partidrogok világában ez sajnos elterjedt probléma. A filmnek az is szerepe, hogy kérdéseket vet fel a felelősségről és a társadalmi normákról.

Cassie karakterét Carey Mulligan kiválóan alakítja, és a film intelligens és humoros módon mutatja be. A romantikus szálakat a kliséktől eltérően dolgozza fel, és a férfi karaktereket széles skálán ábrázolja, hogy rávilágítson arra, hogy a potenciális elkövetők bárhol megtalálhatók.

A film Cassie módszerein keresztül az igazságszolgáltatás és az áldozatok mentális állapotára hívja fel a figyelmet. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy ez csak egy film, és a valóságban a hasonló cselekedetek elszámoltathatósága sokkal bonyolultabb.

Carey Mulligan alakítása lenyűgöző, és a film egyfajta szatíraként mutatja be a társadalmi sztereotípiákat és előítéleteket. A zenei kiválasztás is kiváló, és Carey Mulligan alaposan kiérdemelne egy Oscar-díjat. A film méltán kelt figyelmet a színésznő tehetségére és a fontos témára, amelyet feldolgoz.

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7818239915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása