Licorice Pizza (2021)

A "Licorice Pizza" című filmet Paul Thomas Anderson írta és rendezte. A főszereplők között szerepelnek Alana Haim, Cooper Hoffman, Mary Elizabeth Ellis, Danielle Haim, Este Haim, John Michael Higgins, Skyler Gisondo, Sean Penn, Bradley Cooper és Benny Safdie. Ez a fiatalokról szóló film egy időutazás 1973-ba, és számos ifjúsági témát boncolgat, 134 perces időtartam alatt.

Paul Thomas Anderson egy személyes filmen keresztül kalauzol minket vissza Hollywoodba, azon belül is az északi részre, és vissza az 1970-es évekbe. A film története saját fiatalkori emlékein alapul, valamint egy régi barátjának, aki gyerekként színészként ismertté vált, és Quentin Tarantino művészetétől is inspirálódik. A "Licorice Pizza" lépésről lépésre mutatja be ezt az időszakot, de egy kicsit kevés információt ad azoknak, akik nem ismerik mélyen a korszakot. Ennek ellenére a főszereplők játéka segít átadni a film üzenetét a közönségnek, még ha nincs mélyebb ismeretük a korról.

A személyesség nemcsak a történetben, hanem a színészek között is megnyilvánul. Alana Haim, a Haim testvérek legfiatalabb tagja, a filmben egyik főszereplő, és a karaktert ráírta. A Haim család több tagja is szerepel a filmben, és a cím is egy helyi lemezbolt nevéből származik. A film zenéje is a korszakhoz igazodik, és számos ismert dal hallható benne, hasonlóan egy rádióműsorhoz. Paul Thomas Anderson saját kisgyermekkori élményeiről is inspirálódott a filmhez, és a fotózás témája is megtalálható a filmben.

A cselekmény nem rohan, és bár néha összevissza tűnik, nem igazán van egy fősztori a fiatalok románcán kívül. A történet inkább epizódok sorozataként jelenik meg, és nem mindig követhető logikusan. Az erős karakterek és a humorteli pillanatok segítenek át a filmon, de csak akkor, ha az ember képes elengedni a részleteket.

Alana Haim és Cooper Hoffman remek debütálást hoznak, és Alana különösen kiváló a karaktere miatt. A film számos mellékszereplőt is bemutat, és néhány közülük említésre méltó. John Michael Higgins egy vicces karaktert alakít, aki többször is visszatér a történetben. Skyler Gisondo egy jóképű tinisztár szerepét játssza, és egyik jelenete különösen vicces. Benny Safdie egy politikust alakít, és hozzátesz a politikai elemekhez. Sean Penn és Bradley Cooper is kitűnnek a rövid szerepeikben, különösen Bradley Cooper, akitől sokan elvártak volna egy Oscar-jelölést.

A film zenéje változatos és kiválóan illeszkedik a korszakhoz. A látvány is autentikusnak hat, és a film megjelenése valóban visszarepít az 1970-es évekbe. A "Licorice Pizza" egy olyan film, amely nem kiemelkedő egyik elemében sem, de ha képesek vagyunk ráhangolódni, élvezetes élmény lehet. A karakterek és a humor jól működnek, de a film hossza és cselekménye zavaró lehet azok számára, akik nincsenek tisztában a 1973-as korszakkal vagy nem érdeklik a fiatalok szerelmi történetei. Azoknak azonban, akik érdeklődnek a korszak és a karakterek iránt, számos értékes pillanatot kínál. Érdemes moziban nézni, hogy megtapasztalhassuk az autentikus élményt, és reméljük, hogy Alana Haim további filmes projektekkel rukkol elő a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2918237949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása