Gold /Arany (2022)

Az "Arany" című ausztrál thriller filmet Anthony Hayes rendezte 2022-ben. A főszerepekben Zac Efron, Susie Porter és Anthony Hayes láthatók. A film 97 perces és 16 év alattiaknak nem ajánlott.

Zac Efron teljesen megváltoztatta külsejét a film kedvéért, és szinte egyedül játszik a történetben. Bár remek színész, az "Arany" ugyanakkor megpróbálja a nézőt is, mivel hosszú ideig követhetjük figyelemmel, ahogy a semmi közepén őrzi a hatalmas aranyrögöt a tűző napon.

A cselekmény a jövőben játszódik, amikor az emberiség a végnapjait éli. Bár nem ismerjük pontosan az időpontot és a helyet, egyértelmű, hogy a világ, amit ismerünk, már nincs meg. Zac Efron karaktere, aki egy sebhelyes arcú, elhanyagolt külsővel rendelkezik, véletlenül téved a sivatagba, amikor fuvart próbál szerezni az egyik építkezésre. A sofőr, Anthony Hayes karaktere, szintén nem tűnik túl barátságosnak, de ismeri a környéket és a túlélés fortélyait. A két férfi kezdetben nem nagyon szót ért egymással, de az ember társas lény, és a körülmények miatt kénytelenek együtt dolgozni.

Az építkezés helyszínénél a semmi közepén találják meg a hatalmas aranyrögöt, de képtelenek megmozdítani. A sofőr visszamegy az autójához, hogy segítséget hozzon, míg a másik férfi vigyáz a kincsre. A napok forróak, az éjszakák veszélyesek, de az arany mellett nem hagyhatják el a helyet. A sofőr időnként jelentkezik, de mindig akad valami, ami elhalasztja a mentést, és senki sem tudja, hogy tényleg időre van-e szüksége, vagy csak arra vár, hogy a másik feladja.

Az ausztrál színész, Anthony Hayes filmje gyakorlatilag egy egyszemélyes előadás, amelyben Zac Efron a makacsságával és a környezet nehézségeivel küzd. A legtöbb időt egyedül tölti, és az arany hatása alá kerül, ami egyre inkább kétségbeesést vált ki belőle. Azt gondolja, hogy senki más nem fog érte jönni. Szomjúságtól kínlódva és kimerülten próbálja megtalálni a kiutat, időnként látomások gyötrik, de azokon kívül ötletel, hogy mi legyen tovább. Néha felbukkan egy-egy autó vagy alak, és tudja, hogy van egy vízforrás a közelben, de nem akar kockáztatni. Az arany mellett mindent másodlagosnak tekint.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9418237937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása