Extraction/Tyler Rake: A kimenekítés (2020) Kritika

A Tyler Rake: A kimenekítés egy olyan alkotás, ahol az akciójelenetek és a Coelho idézet harmonikusan együtt léteznek. Ez az akciófilm egy ázsiai változatát kínálja a tűzben edzett férfiaknak, és meglepően egy fehér főszereplővel.

Az eredeti képregény, a Ciudad, 2014-ben jelent meg Ande Parks és a Russo testvérek közreműködésével. A képregény egy fekete-fehér képes történet, mely a paraguayi Ciudad del Este-ben játszódik, és egy gengszterlány, Eva Rochet kimenekítésére összpontosít, aki egy börtönben tartózkodik. Tyler Rake, a kiképzett zsoldos, vállalja a küldetést, és bár kezdetben érzéketlennek tűnik, hamar kiderül, hogy van szíve.

A film elkészítésekor sokan Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Matthew McConaughey és Dwayne Johnson nevét emlegették a főszerepre, de végül a Russo testvérek Marvel-filmekben ismert Chris Hemsworth-t választották. A rendezői széket Sam Hargrawe foglalta el, aki korábban kaszkadőrként és koordinátorként dolgozott a Marvel-filmekben és más akciófilmekben. A film fő helyszíne Banglades, különösen Daka városa, és több bollywoodi sztárt is láthatunk a mellékszerepekben.

A történet szerint Banglades legnagyobb drogbárója, Ami Ashif elrabolja India legnagyobb drogbárójának, Ovi Mahajannak a fiát. Az ifjabb Ovi túszként az ex-kommandós Sajura kerül, és Rake zsoldos és Niki Khan segítségével próbálják kimenteni. Azonban hamar kiderül, hogy a megbízók nem hajlandók fizetni. Rake lehetne önző és menekülhetne, de végül megmutatja az érzelmeit. A karaktere összetett, és Chris Hemsworth remekül alakítja, így érzékeny gyilkosként jelenik meg. A karakterek kapcsolatára nem szentelnek sok időt, de legalább betekintést nyerünk az életükbe.

A film elsősorban az akcióval telített, és a két óra játékidő alatt rengeteg különböző elemet vonultat fel, a közelharcoktól az autós üldözésekig és a mesterlövész párbajokig. A film atmoszféráját a helyszínek teremtik meg, ahol az emberek a házak tetején, folyosókon, erkélyeken és az utcán is harcolnak egymással. Az egész film úgy hat, mintha egy izgalmas utazás lenne, ahol az emberek egymást ölik. Az egyik kiemelkedő pillanat a 11 és fél perces akciójelenet, ami miatt elnézést kérünk a szomszédoktól.

A film kapott kritikát is azért, mert ismét egy fehér férfi próbál segíteni a helyi lakosoknak, de a bollywoodi sztárok, Chris Hemsworth tehetsége és a rendezői tapasztalatok miatt a film jól működik, és világszerte nézhető. A film nem próbál komoly drámát vagy mély érzelmeket közvetíteni, de kikapcsol és szórakoztat két órára. Nem érdemes túl sokat filozofálni azzal kapcsolatban, hogy miért dolgoznak a drogbárók olyanokkal, akik nem túl okosak, vagy hogy miért nem veszít életét a főszereplő a bangladesi csatornákban gázolva. A filmhez elérhető szinkron is, és Chris Hemsworth és David Harbour saját hangjukon szólalnak meg a filmben.

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3018240413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása